Vill du ha hjälp med att rekrytera säljare?

Bild Salesonly  kom

Att attrahera och rekrytera säljare skiljer sig på många sätt från att rekrytera till andra roller och kräver både erfarenhet och kompetens. Som Nordens största aktör för rekrytering inom sälj, och med ett färskt rekryteringsnätverk bestående av över 70 000 säljare och säljchefer, är vi experter på just det. Våra metoder och nätverk ger oss möjlighet att framgångsrikt hitta och tillsätta marknadens bästa säljare – alltid kompetensbaserat och med fokus på kvalitet.

Processen - steg för steg

Kravspecifikation

Vi upprättar en kravprofil tillsammans med dig genom att stämma av förväntningar på kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper hos kandidaten du söker. Vi arbetar projektbaserat och strukturerat och sätter från start en tydlig tidsplan. För att få en djupare förståelse för er företagskultur och lära känna bolaget intervjuar vi också några utvalda medarbetare.

Annonsering & search

För att nå rätt kandidater är det avgörande att synas i rätt sammanhang och nätverk. I samråd med er väljer vi ut rätt annonskanaler och sätter ramar för att searcha kandidater. I samarbetet med oss har du också tillgång till Nordens största nätverk av professionella säljare och säljchefer som vi matchar mot rollen.

Urval

Baserat på kravprofilen väljer vi ut ett antal relevanta kandidater och genomför telefonintervjuer. De som är fortsatt intressanta kallar vi till en personlig intervju. Med stöd av beprövad intervjuteknik och forskningsbaserade beteendefrågor kopplade till försäljning bedömer vi säljarens potential, och om säljaren har ett förväntat beteende som passar för rollen.

Presentation

Inom fyra veckor efter att kravprofilen godkänts presenterar vi två-fyra aktuella kandidater per roll. I samband med mötet får ni en skriftlig och muntlig presentation av respektive kandidat. När ni valt vilka kandidater ni vill gå vidare med och träffat dem personligen fattar ni beslut om vilka kandidater ni önskar ta vidare till sista steget i processen.

Tester & referenser

Utvald slutkandidat gör ett personlighetstest med fokus på motivation och drivkrafter kopplat till säljcykeln. Detta återkopplas sedan i en djupintervju och jämförs mot kravspecifikationen. Därefter genomför vi en kvalitativ referenskontroll med tre referenter och en bakgrundskontroll i syfte att säkerställa slutkandidatens historia och bakgrund.

Uppföljning

För att kvalitetssäkra rekryteringen följer vi alltid upp utvecklingen hos den nyanställda medarbetaren. Efter en månad kontaktar vi både den nyanställda och rekryterande chef för ett uppföljande samtal. Ytterligare uppföljning sker efter fem månader för att utvärdera matchningen mellan er och den nya säljaren.

swedol signicat centuri omnigym ahlsell ricoh hp db-schenker

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en rekrytering?

Vi är stolta över vår erfarenhet och kunskap och gör alltid vårt bästa för att du ska få så mycket värde av vårt samarbete som möjligt. Priset bör dock också alltid sättas i relation till vad det skulle kostat er i tid och förlorad arbetskraft att rekrytera själva – samt risken och kostnaden för en eventuell felrekrytering om ni inte tar hjälp av en specialist.

Hur lång tid tar det - när kan vi ha någon på plats?

En rekrytering kan ta allt från två till sex veckor, men detta är olika från fall till fall. Att hyra en interim konsult går betydligt snabbare och ni kan ha någon på plats redan inom en vecka. 

Vi har väldigt höga krav, går det att hitta en sådan person vi söker?

För det mesta kan vi tack vare vårt gedigna nätverk hitta precis den eller de personer som ni söker efter. Men ibland behöver vi också vara ärliga och berätta när önskemålen inte står i perspektiv till vad ni befinner er som företag idag – och att det i så fall kan vara svårt att attrahera rätt kandidater. Då tittar vi på andra lösningar, till exempel genom att sänka kraven med 20% och istället hitta en bra person och driven medarbetare att lära upp istället.

Hjälper ni till med rekrytering av mer specifika säljroller?

Vi är experter på att rekrytera till alla möjliga roller inom försäljning och säljledning. Med våra etablerade metoder och vårt stora rekryteringsnätverk på över 70 000 personer specialiserade inom säljbranschen kan vi hjälpa dig att rekrytera allt från utesäljare och fältsäljare till en Account Manager, Key Account Manager eller Sales Manager. Vi kan också lösa ditt behov kring bemanning av säljare, eller hjälpa dig att ta in en interim försäljningschef. Alltid kompetensbaserat och med fokus på kvalitet. 

Vi har genomfört över 2300 rekryteringar till över 500 kunder

om-oss-3

Vår styrka är att vi kan försäljning. Våra rekryteringskonsulter har själva försäljningsbakgrund inom B2B och är utbildade i forskningsbaserad säljrekrytering med certifiering inom Sales Excellence.

Genom forskningsbaserad säljrekrytering hjälper vi din organisation att rekrytera säljare som har rätt erfarenhet, förmåga och kapacitet att driva just din affär framåt.

Expertrådgivning om hur du framtidssäkrar långsiktig lönsamhet. Specialistkompetens om säljorganisationens betydelse för hela företaget. Gedigen erfarenhet av säljrekrytering: vi har genomfört över 2 300 rekryteringar under åren till över 500 kunder.

kajsa2

Vill du ha hjälp att hitta din nya kollega?

Vi är ett rekryteringsföretag inom försäljning och säljledning. Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig att hitta din nya kollega? 

Kontakta vårt passionerade och kompetenta team, vi svarar alltid inom 24 timmar!

Söker du en specifik person hos oss?
Kolla in våra medarbetare!

Fyll i formuläret