Rekrytera

Fältsäljare

Fältsäljare kräver en unik kombination av egenskaper; de måste inte bara vara värdeskapande utan också strukturerade, bra på att göra avslut, personliga utan att vara privata, och framför allt kapabla att leverera resultat. På SalesOnly har vi både nätverket och kompetensen som krävs för att effektivt bedöma säljexpertis och rekrytera en fältsäljare som uppfyller dina högt ställda krav och behov.
rekrytera-fältsäljare

Rätt fältsäljare för er verksamhet

En duktig fältsäljare har bra resultat, högt driv, tar egna initiativ, är strukturerad, ständigt i rörelse och har full koll på det sociala – samtidigt som hen kan hantera att vara ensam under många och långa resor. En sådan person sitter troligen redan på en bra roll idag och har säkert spenderat många år på att lära sig företaget och jobba upp sin kundstock, vilket gör att de är mindre benägna att byta jobb. För att locka dem till just din verksamhet krävs erfarenhet och vana att rekrytera inom försäljning – och ett nätverk där just de här personerna finns.

Så hjälper vi ert företag att rekrytera en fältsäljare

När du anlitar SalesOnly för att rekrytera er nästa fältsäljare börjar processen med ett kravspecifikationsmöte. Vi går igenom er organisation som helhet, marknadsläget, konkurrenter, tjänster, produkter och utveckling för att klargöra vilka behov kandidaten ska täcka – inte bara nu utan också i framtiden. På så sätt säkerställer vi tillsammans att er nya fältsäljare är redo att utvecklas med er. Vi jobbar också med Mercuri Research som forskar inom B2B-försäljning och har tagit fram en rekryteringsmodell som säkerställer kvalitativa kandidater.

 

Hyr en fältsäljare med kort varsel

Ibland sker det snabba förändringar. Då kan det vara ett alternativ att istället hyra en konsult genom oss under tiden ni letar efter rätt kandidat för rekrytering. Det kan också vara bra om ni behöver täcka en roll som fältsäljare under en begränsad period som sjukskrivning eller föräldraledighet. Genom att hyra en konsult genom oss kan ni snabbt ha en person på plats för att fylla rollen.

Stor erfarenhet av rekrytering inom försäljning

Säljarrollen kräver en viss typ av personlighet och expertis, något vi har stor erfarenhet av att bedöma. Eftersom en fältsäljare ofta arbetar över ett stort geografiskt område så behöver de också vara duktiga på att ta egna initiativ och hantera ett stort antal möten per dag. Ibland är det mest lönsamt att lära upp en sådan person, någon som tar ett kliv upp i karriären och därför är motiverad och driven. Andra gånger krävs en mer erfaren fältsäljare som kan leverera resultat från dag ett. Oavsett vad ni söker tar vi fram kandidater som passar just er arbetsprocess.

Anlita oss för rekrytering av fältsäljare

SalesOnly har lång erfarenhet av att hjälpa företag hitta rätt kompetens inom försäljning och vi vet att fältsäljare är ett yrke som ställer specifika krav. Vi hjälper er att hitta och rekrytera fältsäljare som är duktiga på det retoriska, skickliga personbedömare, vågar göra avslut och kan  skapa goda och långvariga relationer med era kunder.

Vi vet vilka kandidater som finns där ute och vilka som är öppna för nya möjligheter. Välkommen att höra av dig!