IT & Telekom

IT-säljare och telekomsäljare

om-oss-3

IT-säljarens vardag förändras

Människor vill köpa en funktion, det vill säga, en lösning eller tjänst som löser ett problem och skapar ett värde. Vilket märke, vilken tillverkare eller liknande som i sin tur möjliggör den efterfrågade lösningen är helt oväsentlig.

 

SalesOnly är ett specialistrekryteringsbolag som finns för att transformera, utveckla och förstärka organisationer inom försäljning och förverkliga den egna individens dröm om att nå sin fulla potential. Vi är en grupp engagerade människor där samtliga har en bakgrund inom försäljning i olika nivåer och dessutom är specialister inom sina branscher.

 

vad-är-en-bra-IT-säljare

Vad är en bra IT-säljare?

En IT-säljare, eller en telekomförsäljare, arbetar i regel med försäljning av IT och telekom inom B2B. En IT-säljare behöver kunna konsultera dina kunder kring de lösningar de behöver nu och framöver. Detta ställer såklart krav på teknisk kompetens, men en IT-säljare måste framför allt kunna förstå kunden, kundens beteenden och affär. Den IT-säljare du anställer ska komplettera din nuvarande säljorganisation och bidra till att utveckla den framåt. Innan du anställer en säljare inom IT eller telekom bör du göra en analys av din organisation. På så sätt kan du säkerställa att du sätter upp en kravprofil kring den kompetens du behöver för att ta in er säljkår i framtiden.

IT-säljare-och-telekomsäljare

IT-säljare och telekomsäljare - Viktigt att tänka på

I en bransch där affären är utspridd över en mängd intressenter, allt från tillverkare, distributör, återförsäljare och till slut, en slutkund, ställs nu enormt höga krav på att hitta den mest effektiva, optimala och mest lönsamma process att sälja till en kund.

IT- och telekomsektorn lever med stora intäktsbortfall där kostnader och resurser knyts upp genom säljkanaler, som i sin tur äger större del av slutkundsbearbetningen. I samband med att intäkten för många av våra IT- och telekomföretag genereras av en bas av hårdvaruprodukter där försäljningen sker via distributionsled, partners eller återförsäljare tappar marknaden stora affärer. Efterfrågan om att förvärva mjukvara eller ”solution” är stor och branschen förlorar både inflytande och intäkter när specifik försäljning sker via e-handeln eller via andra kanaler.

om-salesonly-IT

Om Salesonly IT och telekom

SalesOnly är en verksamhet som enbart specialiserar sig på att rekrytera säljare och säljledningsfunktioner. Vi hävdar att en avgörande framgångsfaktor för hållbar och lönsam rekrytering är att våra rekryteringskonsulter förstår våra kunders affärer. Inom området IT och telekom har vi samlat några av näringslivets mest kompetenta konsulter på området, allt för att kunna optimera vårt erbjudande och bidra med värde för såväl våra kunder som kandidater.

Rådgivning eller rekrytering? Kontakta oss här

vad-du-får

IT-säljare och telekom - Vad du får

  • En samarbetspartner som har gedigen kunskap och erfarenhet av IT- och telekombranschen
  • Konsultation kring hur du ska säkra din framtida talangförsörjning och generera hållbara säljorganisationer
  • En rekryteringskonsult som har förståelse kring försäljningstransformation i förhållande till branschen

Läs mer om vår rekryteringsprocess och hur vi kvalitetssäkrar vårt urval. Eller se vilka uppdrag vi har genomfört för våra kunder genom åren. Kontakta våra ansvariga rekryteringskonsulter om du vill veta mer!

Vill du ha hjälp att hitta din nya kollega?

Vi är ett rekryteringsföretag inom försäljning och säljledning! Är du nyfiken på hur vi skulle kunna hjälpa dig att hitta din nya kollega? Kontakta vårt passionerade och kompetenta team, vi svarar alltid inom 24 timmar! 

 

Söker du en specifik person hos oss? Kolla in våra medarbetare!

Fyll i formuläret