Forma framtidens säljteam

Rekrytera en erfaren försäljningschef

shahnoza-1

Försäljningschef är ett eftertraktat yrke och att hitta drivna kandidater kräver ofta stora resurser i form av tid och arbetsinsats. Som Nordens största aktör för rekrytering inom sälj, och med ett färskt rekryteringsnätverk bestående av över 70 000 säljare och säljchefer, är vi experter på just det. Våra metoder och nätverk ger oss möjlighet att framgångsrikt hitta och tillsätta marknadens bästa säljare – alltid kompetensbaserat och med fokus på kvalitet.

Processen - steg för steg

Kravspecifikation

Vi upprättar en kravprofil tillsammans med dig genom att stämma av förväntningar på kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper hos kandidaten du söker. Vi arbetar projektbaserat och strukturerat och sätter från start en tydlig tidsplan. För att få en djupare förståelse för er företagskultur och lära känna bolaget intervjuar vi också några utvalda medarbetare.

Annonsering & search

För att nå rätt kandidater är det avgörande att synas i rätt sammanhang och nätverk. I samråd med er väljer vi ut rätt annonskanaler och sätter ramar för att searcha kandidater. I samarbetet med oss har du också tillgång till Nordens största nätverk av professionella säljare och säljchefer som vi matchar mot rollen.

Urval

Baserat på kravprofilen väljer vi ut ett antal relevanta kandidater och genomför telefonintervjuer. De som är fortsatt intressanta kallar vi till en personlig intervju. Med stöd av beprövad intervjuteknik och forskningsbaserade beteendefrågor kopplade till försäljning bedömer vi säljchefens potential, och om säljchefen har ett förväntat beteende som passar för rollen.

Presentation

Inom fyra veckor efter att kravprofilen godkänts presenterar vi två-fyra aktuella kandidater per roll. I samband med mötet får ni en skriftlig och muntlig presentation av respektive kandidat. När ni valt vilka kandidater ni vill gå vidare med och träffat dem personligen fattar ni beslut om vilka kandidater ni önskar ta vidare till sista steget i processen.

Tester & referenser

Utvald slutkandidat gör ett personlighetstest med fokus på motivation och drivkrafter kopplat till säljcykeln. Detta återkopplas sedan i en djupintervju och jämförs mot kravspecifikationen. Därefter genomför vi en kvalitativ referenskontroll med tre referenter och en bakgrundskontroll i syfte att säkerställa slutkandidatens historia och bakgrund.

Uppföljning

För att kvalitetssäkra rekryteringen följer vi alltid upp utvecklingen hos den nyanställda medarbetaren. Efter en månad kontaktar vi både den nyanställda och rekryterande chef för ett uppföljande samtal. Ytterligare uppföljning sker efter fem månader för att utvärdera matchningen mellan er och den nya säljchefen.

swedol signicat centuri omnigym ahlsell ricoh hp db-schenker
om-salesonly-IT

Vi matchar ditt företag med rätt försäljningschef

Den stora utmaningen när organisationer själva ska rekrytera en försäljningschef är att det är svårt att hitta rätt kandidater. Det är ett smalt sökfält och att hitta en person med rätt kompetenser på egen hand har ganska låga odds. De här högpresterande personerna med ledaregenskaper har ofta redan ett bra jobb idag och att attrahera dem kostar tid och pengar. Ofta vill man ha någon som är helt färdig i rollen och kan ta över arbetsuppgifterna direkt, men svårigheten ligger i att attrahera den personen och förklara varför de ska börja hos just er.

operativ-vd

Attrahera och rekrytera försäljningschef med SalesOnly

När vi letar kandidater till försäljningschef börjar vi med att fråga om rollen är förvaltande eller utvecklande. Det vill säga ska kandidaten vara med och bygga upp något nytt eller kanske kliva in och förvalta något redan väl fungerande och existerande? De två rollerna kan se rätt olika ut och kräver helt skilda egenskaper. Oavsett ingång behöver en säljchef vara visionär och bra på att delegera – att kunna se till saker händer utan att bli för involverad i varje detalj. Våra kandidater är också experter på att motivera sina medarbetare för att kunna skapa en uppskattad och coachande roll i företaget.

Vi har genomfört över 2300 rekryteringar till över 500 kunder

Enis1

Vår styrka är att vi kan försäljning. Våra rekryteringskonsulter har själva försäljningsbakgrund inom B2B och är utbildade i forskningsbaserad säljrekrytering med certifiering inom Sales Excellence.

Genom forskningsbaserad säljrekrytering hjälper vi din organisation att rekrytera säljare som har rätt erfarenhet, förmåga och kapacitet att driva just din affär framåt.

Expertrådgivning om hur du framtidssäkrar långsiktig lönsamhet. Specialistkompetens om säljorganisationens betydelse för hela företaget. Gedigen erfarenhet av säljrekrytering: vi har genomfört över 2 300 rekryteringar under åren till över 500 kunder.

Ebba8

Vill du ha hjälp att hitta din nya kollega?

Vi är ett rekryteringsföretag inom försäljning och säljledning. Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig att hitta din nya kollega? 

Kontakta vårt passionerade och kompetenta team, vi svarar alltid inom 24 timmar!

Söker du en specifik person hos oss?
Kolla in våra medarbetare!

Fyll i formuläret

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en rekrytering?

Vi är stolta över vår erfarenhet och kunskap och gör alltid vårt bästa för att du ska få så mycket värde av vårt samarbete som möjligt. Priset bör dock också alltid sättas i relation till vad det skulle kostat er i tid och förlorad arbetskraft att rekrytera själva – samt risken och kostnaden för en eventuell felrekrytering om ni inte tar hjälp av en specialist.

Hur lång tid tar det - när kan vi ha någon på plats?

En rekrytering kan ta allt från två till sex veckor. Att hyra en interim konsult går betydligt snabbare och ni kan ha någon på plats redan inom en vecka. 

Vi har väldigt höga krav, går det att hitta en sådan person vi söker?

För det mesta kan vi tack vare vårt gedigna nätverk hitta precis den eller de personer som ni söker efter. Men ibland behöver vi också vara ärliga och berätta när önskemålen inte står i perspektiv till vad ni befinner er som företag idag – och att det i så fall kan vara svårt att attrahera rätt kandidater. Då tittar vi på andra lösningar, till exempel genom att sänka kraven med 20% och istället hitta en bra person och driven medarbetare att lära upp istället.