Rekrytera

Key Account Manager

Att rekrytera en Key Account Manager på egen hand kan vara en utmanande uppgift. Många toppsäljare med en KAM-roll har redan ett bra jobb, vilket gör det svårt att locka de mest lämpliga kandidaterna. med SalesOnly får du tillgång till specialiserade rekryteringskonsulter med ett stort nätverk som hjälper dig hitta medarbetare som tar ditt företag in i framtiden. 
rekrytera-key-account-manager

Hitta rätt Key Account Manager med SalesOnly

Att rekrytera och hitta rätt kompetens är inte något lätt uppdrag. Ofta missbedömer organisationen tiden det tar att leta kandidater och jobbar inte efter evidensbaserad metoder. Redan när du startar processen har du gjort dig av med resurser som istället kunde gått till att låta specialister sköta det åt dig. 

Ett annat vanligt misstag när företag rekryterar Key Account Managers själva är att de tror att det räcker med att lägga upp en annons, vilket sällan är fallet. KAM-säljare sitter ofta redan på en bekväm tjänst med bra lön. Därför använder SalesOnly forskningsbaserade metoder snarare än annonsering, och matchar på så vis rätt kandidat med rätt kund.

Rekrytering av Key Account Manager baserat på era unika behov

En bra Key Account Manager behöver stor branschkunskap och kan sätta sig in i sina kunders affär. Ledarskapsförmåga, att vara kommunikativ samt agera rådgivare är andra viktiga egenskaper, liksom att vara progressiv, se trender och hela tiden ligga steget före. Rätt person i rollen har helt enkelt många krav på sig och bra kandidater kan vara svåra att hitta på egen hand.

Hyr en erfaren Key Account Manager via oss

Vid vakanser som sjukskrivning, föräldraledighet och uppsägning behövs ibland en tillfällig lösning innan den nya medarbetaren är på plats. Behovet kan också uppstå när det är dags att lansera ett nytt affärsområde, när dina befintliga säljare inte har tid att sälja en ny produkt eller tjänst, eller när ni vill se om den nya lanseringen inom ett visst område går hem innan ni rekryterar. Då kan det vara läge att ta in en interim Key Account Manager som hjälper till under en period.

Att jobba interimt kräver en viss typ av säljare och där har SalesOnly under många år byggt nätverk bransch för bransch så att vi hela tiden har tillgång till ett brett urval av Key Account Managers som passar ditt företag.

Experter på rekryteringar inom försäljning

Rekryteringsprocessen börjar med ett kravspecifikationsmöte där vi går igenom er organisation som helhet, marknadsläget, konkurrenter, tjänster, produkter och utveckling för att klargöra vilka behov kandidaten ska täcka – inte bara nu utan också i framtiden. På så sätt säkerställer vi tillsammans att er nya KAM-medarbetare är redo att utvecklas med företaget.

Vår expertis inom rekrytering av Key Account Managers och försäljning är bred. Vi jobbar med Mercuri Research som forskar på B2B-försäljning och har tagit fram en rekryteringsmodell som säkerställer kvalitativa kandidater.

Därför ska du ta hjälp av SalesOnly

I en bransch där allt går väldigt fort är det bra att rikta sig just till en aktör som är specialiserad mot säljrekrytering och kan tillgodose de höga krav som ni har på er nya kollega. På SalesOnly har vi ett stort nätverk av säljare och som kund får du tillgång till det urval som matchar er. Vi arbetar evidensbaserat i samarbete med ett forskningsinstitut och använder vetenskap för att säkerställa kvalitet och säkra tillsättningar. Hör gärna av dig så berättar vi mer!