Interim försäljningschef

Försäljningschef fortsätter vara ett eftertraktat yrke och att själv leta efter en interim kandidat kräver ofta stora resurser i form av tid och arbetsinsats. Men genom att ta hjälp av SalesOnly får du snabbt en tillfällig chef på plats – och får dessutom tillgång till vårt unika nätverk för framtida rekryteringar. 

Hyr in en interim chef med försäljning som specialistområde

Den stora utmaningen när organisationer själva ska rekrytera en försäljningschef är att det kan vara svårt att hitta rätt kandidater och då kan det vara passande att ta in en interim person under tiden. Försäljningschefer är ofta högpresterande personer med ledaregenskaper och har troligen redan ett bra jobb idag – och att attrahera dem kostar tid och pengar. Med hjälp av SalesOnly får du tillgång till personer som kan komma in under en period och hjälpa er fortsätta utvecklas mot era mål medan ni fortsätter söka efter en mer långsiktig lösning.

Rätt försäljningschef baserat på ert unika behov

När vi letar kandidater till rollen som interim försäljningschef börjar vi med att fråga om rollen är förvaltande eller utvecklande. Det vill säga; ska kandidaten vara med och bygga upp något nytt under tiden, eller kanske bara kliva in och förvalta något redan väl fungerande och existerande? De två olika typerna av försäljningschef kan se olika ut och kräver helt skilda egenskaper. Oavsett ingång behöver en interim försäljningschef vara visionär och bra på att delegera – att kunna se till att kliva in och få saker att hända utan att bli för involverad i varje liten detalj. Våra interima kandidater är också experter på att motivera sina medarbetare för att kunna upprätthålla en uppskattad och coachande roll i företaget.

Fördelar med att ta in en interim försäljningschef

Att hyra en tillfällig konsult under en kortare eller längre period är en bra lösning när det till exempel skett uppsägningar eller när ni behöver täcka upp för tjänst- eller föräldraledighet. Idag håller många företag fortfarande på att återhämta sig efter pandemin, men behöver ändå en väg framåt under tiden de utvecklar sin säljstruktur och förändrar sin affär. Framtidens trender som gig-ekonomi, delningsekonomi och digitalisering spelar också in och har tagit ett jättekliv det senaste året, något som även påverkar sättet vi arbetar i allra högsta grad.

Ledande bemanningsföretag inom försäljning

Försäljningschef är helt enkelt en roll med stora krav – och vår erfarenhet gör att vi alltid tar hänsyn till det oavsett om du hyr eller rekryterar genom oss. För att titta på var ert företag behöver börjar vi alltid med ett kravspecifikationsmöte där vi går igenom er organisation, marknadsläge, kundsegment, konkurrenter och utveckling de närmaste åren för att klargöra vilka behov rollen ska täcka. Vilka egenskaper, kompetenser och erfarenheter är ni ute efter – inte bara nu utan i framtiden? Vi arbetar evidensbaserat – utifrån en modell som Mercuri research (fd Prosales) forskat fram för B2B-försäljning. Vilka köplogiker finns inom ert företag? Hur jobbar ni med dem – oavsett verksamhetsområde? Genom att ta reda på det blir det enklare att hitta kompetens med rätt egenskaper, utan att fastna i bransch eller produkt. Välkommen att höra av dig!

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar det – när kan vi ha någon på plats?

En rekrytering kan ta allt ifrån två till sex veckor, men att hyra en interim konsult går betydligt snabbare och ni kan ha någon på plats redan inom någon vecka.

Vi har väldigt höga krav, går det att hitta en sådan person vi söker?

För det mesta kan vi tack vare vårt gedigna nätverk hitta precis den eller de personer som ni söker efter. Men ibland behöver vi också vara ärliga och berätta när önskemålen inte står i perspektiv till vad ni befinner er som företag idag – och att det i så fall kan vara svårt att attrahera rätt kandidater. Då tittar vi på andra lösningar, till exempel genom att sänka kraven med 20% och istället hitta en bra person och driven medarbetare att lära upp istället.

Jag vill veta mer – hur gör jag? 

Börja med att kontakta oss så berättar vi mer och ser hur vi kan hjälpa just er verksamhet.

Kontakta oss