om-oss-3

Säljare

Hur ser marknaden ut för säljare idag och vad tjänar man? Hur arbetar SalesOnly med sina säljare och hur hjälper vi både säljare och företag att utvecklas i sin roll och hamna på rätt plats? SalesOnly har över 2 000 säljare i sitt nätverk för både bemanning och uthyrning och stor erfarenhet av vad som gör en säljare framgångsrik.

hero-left

Så arbetar våra säljare

I SalesOnlys nätverk finns säljare som vill ta nästa kliv via en rekrytering, men också säljare som går att hyra in som en mer tillfällig lösning på konsultbasis. Ute hos kund arbetar olika säljare på olika sätt, beroende på hur rollen ser ut. Våra innesäljare sitter på kontoret tillsammans med sina kollegor och sköter allt från beställningar till leveranser och uppföljning per telefon. 

operativ-vd

Fältsäljarens arbete

Fältsäljarna, eller utesäljarna som de ofta kallas, reser istället runt för att sälja sina produkter och tjänster och träffar människor i deras egen arbetsmiljö, vilket ställer ännu högre krav på social kompetens och självständighet. Gemensamt för våra säljare är att de är bra på att se vad kunden behöver och hjälpa dem med lösningar som passar just dem. Säljaren attraherar, utvecklar och ser till att behålla kunder för en smidig säljprocess.

rekrytera-säljare-1

Arbetsmarknaden för säljare

Drivna säljare som kan arbeta självständigt och har en god förmåga att ta ansvar för sin egen vardag är inte enkla att hitta. De som säljer bra och har en god relation med sina kunder sitter ofta redan på ett bra jobb – vilket gör att det kan vara avgörande för er att ta hjälp för att förstå varför de ska vilja byta jobb. Säljarna i vårt nätverk har också vårt förtroende vilket gör att de är mer öppna för förändringar när vi tipsar dem med tjänster som vi tror skulle passa dem.

enis-hero

Lön som säljare ­– vad tjänar man?

Lönen som säljare skiljer sig väldigt mycket från företag till företag – beroende på vad rollen innebär och hur mycket av den som är provisionsbaserad, men det en medellön för en säljare ligger på mellan 36 000 och 46 000 kronor. Självklart beror skillnader i lönenivåer även på säljarens utbildning och arbetslivserfarenhet och vilken bransch de jobbar i.

labyrinth-1738039_1920

Så blir du säljare

Just nu finns det en god marknad för säljare och är du driven och duktig kommer du ha stora möjligheter. God förmåga att ta kontakt med människor och vara tillmötesgående är eftertraktat, liksom att kunna se kundens behov, planera arbetet självständigt och motiveras av ekonomiska mål. Konkurrensen är hård, men drivna säljare har goda chanser till jobb.

operativ-vd

Utbildning

De flesta säljare har en genomförd gymnasieutbildning till exempel inom handels- administrationsprogrammet med inriktning Handel och service. Sedan är det bra att vara väl utbildad inom de tjänster och produkter du säljer så att du enklare kan förstå vad de kan möjliggöra.

 

En säljare behöver vara driven, självständig och ha god social förmåga. Men som utesäljare bör du även vara beredd på att arbeta ensam under långa perioder under resor. Du behöver ha lätt för att prata med människor, men även för att lyssna och lista ut vad som skulle göra dina kunders vardag ännu lite bättre genom att erbjuda dem de produkter och tjänster du säljer.

Kontakta oss

SalesOnly har lång erfarenhet av att rekrytera konsulter inom försäljning, vilket gör att vi är vana att bedöma både personlighet, kompetens och egenskaper hos säljare och vi vet var vi ska leta för att hitta någon som passar just er.

 Stockholm, Göteborg eller Malmö – oavsett var ni befinner er får ni tillgång till kandidater ur vårt unika nätverk. Vi hjälper er hitta säljare som kan prioritera rätt bland ett stort antal kundkonton och samtidigt leverera resultat som tar er närmare era affärsmål. Välkommen att höra av er!