Hyr och rekrytera utesäljare

Utesäljare är en roll som kräver en viss typ av personlighet. Att kunna skapa goda relationer och samtidigt ha förmågan att vara strukturerad, göra avslut, vara personlig – men inte privat – och framför allt kunna leverera resultat.  SalesOnly har nätverket och erfarenheten att bedöma säljexpertis och hitta just den personen ni söker.

Rätt utesäljare för er verksamhet

En bra utesäljare har goda säljresultat, högt driv, tar egna initiativ, är strukturerad, ständigt i rörelse och har full koll på det sociala. En sådan person sitter troligen redan på en bra roll idag och det är här vi kommer in för att hjälpa er attrahera den typen av kandidater. För att locka rätt person till er krävs erfarenhet och vana att rekrytera inom försäljning – och ett nätverk där just de här kandidaterna finns.

Så hjälper vi ert företag att rekrytera en utesäljare

Rekryteringsprocessen börjar alltid med ett kravspecifikationsmöte, där vi går igenom er organisation som helhet, marknadsläge, konkurrenter, tjänster, produkter, utveckling och så vidare för att klargöra vilka behov kandidaten ska täcka – inte bara nu utan i framtiden. Vi hjälper er säkerställa att er nya medarbetare är redo att utvecklas tillsammans med er, genom att jobba med Mercuri research som forskar inom B2B-försäljning. Mercuri har tagit fram en rekryteringsmodell som säkerställer kvalitativa kandidater och med hjälp av den skapar vi söksträngar efter önskad titel och erfarenhet och inleder därefter dialog med kandidaterna.

Hyr en av våra utesäljare med kort varsel

Ofta sker en rekrytering i sista sekunden och då kan ett alternativ vara att istället hyra en konsult hos oss. På så sätt får ni mer tid att hitta rätt kandidat och kan täcka en roll som utesäljare under en begränsad period som sjukskrivning eller föräldraledighet. Genom att hyra en konsult kan ni snabbt ha någon på plats för att fylla rollen, medan ni till exempel expanderar ert säljområde till en ny region eller får tid att lägga upp en strategi för hur ert framtida säljarbete ska utföras.

Stor erfarenhet av rekrytering inom försäljning

SalesOnly har stor erfarenhet av rekrytering inom försäljning och att bedöma personlighet och expertis hos kandidater. Vi hjälper dig hitta utesäljare som kan jobba över stora geografiska områden och ta egna initiativ, samtidigt som de hanterar många möten varje dag. Ibland kan det vara lönsamt att lära upp en sådan person, någon som vill ta ett kliv upp i karriären och därför är motiverad och driven, andra gånger krävs en mer erfaren utesäljare som kan leverera resultat från dag ett. Vi presenterar er för kandidater som passar just er arbetsprocess.

Anlita oss för rekrytering av utesäljare

Vi presenterar er för utesäljare som är duktiga på det retoriska, skickliga personbedömare och som vågar göra avslut och är bra på att skapa goda och långvariga relationer med era kunder. Vår långa erfarenhet av rekrytering inom försäljning gör att vi är vana vid en bransch med väldigt specifika krav – och vi har överblick över vilka kandidater som finns där ute och vilka som är öppna för nya möjligheter. Oavsett på vilken ort ni finns – Stockholm, Göteborg och Malmö – är du välkommen att höra av dig så hjälper vi er komma vidare mot era affärsmål.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en rekrytering?
Vi är stolta över vår erfarenhet och kunskap och gör alltid vårt bästa för att du ska få så mycket värde av vårt samarbete som möjligt. Priset bör dock också alltid sättas i relation vad det skulle kostat er i tid och förlorad arbetskraft att rekrytera själva – och risken och kostnaden för en eventuell felrekrytering om ni inte tar hjälp av en specialist.

Hur lång tid tar det – när kan vi ha någon på plats?
En rekrytering kan ta allt ifrån två till sex veckor. Att hyra en interim konsult går betydligt snabbare och ni kan ha någon på plats redan inom en vecka.

Vi har väldigt höga krav, går det att hitta en sådan person vi söker?
För det mesta kan vi tack vare vårt gedigna nätverk hitta precis den eller de personer som ni söker efter. Men ibland behöver vi också vara ärliga och berätta när önskemålen inte står i perspektiv till vad ni befinner er som företag idag – och att det i så fall kan vara svårt att attrahera rätt kandidater. Då tittar vi på andra lösningar, till exempel genom att sänka kraven med 20% och istället hitta en bra person och driven medarbetare att lära upp istället.

Kontakta oss