Karriär

Är bakgrundskontroll verkligen nödvändigt?

Efter förra veckans nyhetsrapporteringar och inslag i bl.a Uppdrag granskning om hur medarbetare brustit i regelverk och haft kriminella kopplingar så har säkerhetsfrågor och frågan om bakgrundskontroll väckts hos många företag. Men hur borde man då som kandidat ställa sig till frågan om bakgrundskontroller?

Bakgrundscheck eller, som det ofta, heter bakgrundskontroller kan ofta skapa ett visst obehag hos människor med ordet kontroll. Som kandidat ska du tänka på att du är en del av en seriös och kvalitativ process.
Du som kandidat ska känna dig trygg att vara uppriktig till din rekryterare från start då frågan om bakgrundscheck kommer på tal.

Vi har aktivt valt att inte berätta innehållet i eventuella avvikelser till våra kunder. Vi berättar endast om det är en avvikelse och berättar inte vad. Det är upp till dig som kandidat och arbetsgivare att starta er relation på ett uppriktigt och ärligt sätt!

I förra veckan blev vi tillfrågade att delta i en intervju tillsammans med företaget ToFindOut vars bakgrundskontroller vi länge använt oss av i våra rekryteringsprocesser. Syftet med den intervjun var att belysa varför man använder sig av bakgrundskontroller och hur man kan tänka kring det som företag och arbetsgivare.

Håll utkik i våra kanaler efter artikeln där Jenny Berge, VD SalesOnly, Sara Sjölund, Senior Rekryteringskonsult SalesOnly och Birgitta Edlund, VD ToFindOut diskuterar bakgrundskontroller, hur man som företag ska tänka kring denna fråga och hur man använder sig av dem på bästa sätt! Kommer inom kort!

Har du frågor eller funderingar kring detta så kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *