People of SalesOnly

Jannica gick från telekom till säkerhet: ”Många likheter”

Att byta bransch handlar ofta om att våga omsätta sitt tillvägagångssätt att arbeta snarare än att applicera konkreta kompetenser i en ny arbetsplats. Jannica, en kandidat, som rekryterats genom en av våra seniorkonsulter, delar med sig av sina reflektioner efter några månader i ett nytt jobb – och en ny bransch.

Efter en lång karriär inom telekom och en kortare tid inom säkerhet/IT så har jag nu tagit en stort steg in i en otroligt spännande bransch i en fantastisk organisation; Säkerhet på STANLEY Security!

Med hjälp av SalesOnly har jag hittat fram till en mycket spännande roll som Sales Development Manager på STANLEY Security. Det innebär ett ansvar för att se över, effektivisera och förbättra processer, ansvar och roller med mera. Allt det inom paraplyet ”Sales”. Det är ett levande arbete då förändringar, framåtanda med en blandning av följsamhet alltid behöver gå hand i hand.

Säkherhet allt viktigare

Om vi öppnar ögonen och blickar ut ur ett större perspektiv på samhället idag, inte bara i Sverige utan i världen, så har behovet av säkerhet ökat avsevärt. Man kan prata om säkerhet ur 2 perspektiv; ur trygghetsskapande och förberedande orsak eller av rädsla och skyddande orsak. Båda renderar i ett ökat säkerhetstänkande och skydd för person och fastighet. Vi på STANLEY Security finns med starka helhetserbjudanden till hela B2B-marknaden samt till den offentliga sektorn. Det betyder även att det är ”säkerhet-inom-säkerhet” internt då det finns olika säkerhetsklassningar som kräver specifik hantering.

Likheter mellan telekom och säkerhet

Vid byte av bransch och byte av arbetsgivare så är jag väldigt positiv till hela branschen, företaget och alla människor jag möter. Kompetensen är väldigt hög inom säkerhetsbranschen precis som jag är van vid inom telekom. En skillnad är dock att inom säkerhetsbranschen upplever jag att alla på säljenheten behöver ha/och har en avsevärt högre teknisk kompetens än vad som krävs i andra branscher.

Denna text är en gästblogg från 2017 av Jannica Skyving, som fick sitt nya jobb på STANLEY Security via oss på SalesOnly.

>> Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med rekrytering mot säkerhetsbranschen

Är du också redo att låta ditt drömjobb hitta dig? Registrera dig i vår databas här!