People of SalesOnly

Leif bytte bransch efter 30 år: ”Nytändning”

I oktober 2017 anslöt jag mig till Trygghetsrådet (TRR) efter att ha lämnat mitt tidigare jobb för att söka nya möjligheter. Och då menar jag verkligen NYA möjligheter! Helst ville jag verkligen göra något helt nytt efter att ha arbetat i samma bransch i 30 år.

Glad i hågen satte jag igång med att nätverka och kontakta olika rekryteringsföretag ivrigt påhejad av min kontaktperson på TRR. Ganska snart fick jag två insikter efter att i princip aldrig varit arbetssökande tidigare;

  • Att byta bransch är inte alltid så lätt då arbetsgivarna verkar tro att de minimerar risk genom att hellre anställa någon med branscherfarenhet istället för en person med en annan bakgrund.
  • Den andra insikten var att rekryteringsbranschen är vildvuxen med allt från mer eller mindre oseriösa aktörer till mycket kompetenta och förtroendeingivande företag.

Speedintervjuer med SalesOnly

En dag anordnade Trygghetsrådet speedintervjuer i samarbete med SalesOnly. Hade aldrig hört talas om begreppet speedintervju tidigare men jag tänkte att jag testar väl detta också som allt annat jag testade. När det väl blev min tur så fick jag 15 minuter tillsammans med en researcher på SalesOnly. Jag kände att jag fick en bra möjlighet att presentera mig själv och vad jag ville syssla med. Researchern verkade nöjd och vi bestämde att hålla kontakten.

Inget krav på branscherfarenhet

Efter några veckor hörde min kontaktperson av sig med ett jobb som han tyckte skulle passa mig och då kom jag även i kontakt med rekryteringskonsulten för uppdraget. Även mötet med rekryteringskonsulten kändes bra och jobbet var rätt utifrån den kompetens och erfarenhet jag hade. Den enda nackdelen för mig personligen var dock att just det jobbet var lite för nära det jag hade gjort tidigare så när tjänsten på Unicef, lite senare, dök upp så kändes den som just min möjlighet! Speciell branscherfarenhet var inget krav utan det som var viktigt och efterfrågades var just min affärskompetens och försäljningserfarenhet från näringslivet.

Nytändning i ny bransch

Att dessutom få möjligheten att jobba med något så viktigt som barns rättigheter och levnadsvillkor kändes verkligen som ett privilegium! Rekryteringskonsulten valde ut mig som en av dem som fick möjlighet att träffa Unicef och resten är historia. Jag är otroligt tacksam för att båda mina kontaktpersoner på SalesOnly trodde på mig från början och tog med mig på kortlistan för två jättebra jobb. Efter ett par veckor på Unicef känns det också helt rätt och den nytändning med nytt jobb och ny bransch som jag hoppades på har blivit verklighet!

Denna text är en gästblogg från 2017 av Leif Westerberg, som fick sitt nya jobb på Unicef via oss på SalesOnly.

Är du också redo att låta ditt drömjobb hitta dig? Registrera dig i vår databas här!