People of SalesOnly

Säljaren Lars: Så lärde jag mig sälja in mig själv

Att befinna sig mellan två jobb är definitivt en situation. Jag har under 2018 befunnit mig på båda sidorna och jag har dragit nyttiga lärdomar av detta. Plötsligt skulle jag producera och sälja mig själv istället för en produkt. Hitta energi till att ringa alla de där samtalen, hitta formuleringarna i breven och hoppas..

Jag har alltid känt att det viktiga i mitt yrkesliv är att få tillhöra en grupp, att det finns ett bra tydligt ledarskap och att produkterna företaget säljer verkligen gör skillnad. Därför var just sökandet efter företag med dessa kriterier tidigt mitt fokus. Jag är ingen hemmakontorsperson utan behöver folk med energi runt mig.

Ett avgörande möte

Så, hur skulle jag lyckas med detta? Visst, jag kunde kanske gå till ett företag i samma bransch som den jag lämnade, men kände snart att det kommer inte utveckla mig. Jag visste från tidigare att ett spår är de olika rekryterarna, dom har ibland nyckeln till din framtid. Jag kontaktade dem alla, var på spontanintervjuer med blandad känsla. En intervju stack ut, den med rekryteringskonsulten på SalesOnly, vi delade nämligen intresset för flugfiske. Månader senare skulle det visa sig att just det där mötet, skulle leda fram till att jag blev en av kandidat för en tjänst på ett företag som visade sig ha det jag önskade.

Övning gav färdighet – och nytt jobb

En kombination av hårt sökarbete, träning i konsten att presentera sig själv, tur och viss skicklighet ledde till att jag snart satt där, i ett konferensrum, på företaget och trivdes. Idag tillhör jag en flock igen, teamet Mölnlycke Health Care. När jag vaknar på morgonen är en av mina första tankar att jag har ett fantastiskt jobb och jag längtar faktiskt dit. Mölnlycke ger mig energi och det känns fullt naturligt att dela med mig av min. Här finns den typen av människor som vet att om du ger, så får du tillbaka.
Våra produkter gör skillnad för de som har ont, de som behöver behandlas, opereras och återhämta sig. Våra produkter gör också skillnad för de som utför arbetet, vi gör de som redan är bra, operationssjuksköterskorna och kirurgerna, ännu bättre. Jag är mycket stolt över att få vara en del av ett mycket framgångsrikt företag som bygger sin framgång på att göra det svåra lite enklare.

Och, det häftiga är att våra hjärnor har så mycket kapacitet, så mycket lagringsutrymme, som finns där om vi bara är motiverade.

Denna text är en gästblogg från 2019 av Lars Wångblad, som fick sitt nya jobb på Mölnycke Healthcare via oss på SalesOnly.

Är du också redo att låta ditt drömjobb hitta dig? Registrera dig i vår databas här!