International – Sales Manager Europe / USA

Göteborg

Vill du jobba med medicintekniska produkter och med försäljning internationellt, då finns nu chansen att påverka din karriär och Reacs fortsatta tillväxt! Reac är ett starkt varumärke inom branschen som arbetar med rehabiliteringsprodukter och hjälpmedel. Genom hög kvalitet och god service har Reac etablerat starka kundrelationer nationellt och internationellt. Reac ingår i en stabil koncern – Latour Group.

OM TJÄNSTEN – ANSVAR OCH UPPGIFTER

Reac är en underleverantör till industrin som tillverkar patientanpassade hjälpmedel såsom elektriska rullstolar och liftsystem. Genom starkt personligt engagemang, arbetar du aktivt och kontinuerligt med att vidareutveckla befintliga samt nya kunder, där fokus kommer att ligga på att identifiera behov och lösningar hos kund. Du kommer att ha stor nytta av din tekniska förståelse och erfarenhet av affärsutveckling, för att tillsammans med dina kunder utveckla och ta fram rehabiliteringsprodukter.

I rollen som Sales Manager, ansvarar du för att självständigt driva hela säljprocessen och att utveckla Reacs affär i en global marknad. Du har lätt för att sätta dig in i olika tekniska delar. Vidare ansvarar du för att affärsmässigt utveckla och säkerställa att Reac når långsiktiga sälj- och resultatmål.

Du har din bas i Göteborg, där även Reac’s Divison Director sitter och som du rapporterar till. Utöver dina tjänsteresor i Europa, och USA besöker du även Reacs fabriker i Polen.

För att vara framgångsrik som Sales Manager hos Reac, ser vi att du har god förståelse för rehabiliterings produkter inom den medicintekniska branschen och har förmåga att sälja lösningar. Det är även viktigt att du är innovativ och har viljan att utveckla din kunds affär, samt är beredd på att anta utmaningen att arbeta internationellt med kontinuerliga resor.

REAC ERBJUDER

 • En internationell tjänst inom en intressant bransch
 • Möjlighet att få vara med att vidareutveckla ett framgångsrikt bolag med högkvalitativa produkter och innovativa lösningar i ett kunskapsintensivt företag
 • Högpresterande miljö som levererar kundanpassade lösningar och produkter med överlägsen kvalité och mycket god service
 • Möjlighet att arbeta för ett välkänt och starkt varumärke, med en stabil ägare
 • En chans att självständigt bygga vidare på en marknad med starka tillväxt- och utvecklingsmöjligheter
 • En miljö med kompetenta, lojala, engagerade och trevliga arbetskollegor

OM DIG

För att vara framgångsrik som International Sales Manager hos Reac tror vi att du har erfarenhet av den medicintekniska branschen som arbetar med avancerade hjälpmedel eller liknande teknisk försäljning gentemot OEM. Det är även viktigt att du är beredd på att anta utmaningen att arbeta internationellt med kontinuerliga resor – främst inom Europa och delvis inom USA. Kortfattat om dig, erfarenheter och egenskaper:

 • Gedigen och relevant försäljnings- och marknadserfarenhet för en internationell roll, som innebär både nyförsäljning och en KAM-roll.
 • Affärsmässig och en god relationsbyggare med ett genuint intresse för kundens utmaningar.
 • Projektledarförmåga med ett starkt engagemang för att driva igenom nya affärsmöjligheter internt, tillsammans med kollegor främst inom R&D i Polen
 • Analytisk, noggrann och ansvarstagande för ditt uppdrag och för kundens affär.
 • Lösningsorienterad och en god problemlösare, med sinne för att se möjligheter.
 • Erfarenhet från vårdsektorn och/eller den medicintekniska branschen är meriterande.
 • Teknisk förståelse och utbildning på högskolenivå eller motsvarande.
 • God affärsengelska i tal och skrift.

Vi söker dig med ett brinnande engagemang för tekniskt avancerade hjälpmedel och som har en naturlig entreprenörsådra. Det är av stor vikt att du verkat i en internationell miljö och har en affärsnäsa av rang.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och vi vill därför ha din ansökan snarast möjligt. Intervjuer sker under vecka 44-47. Varmt välkommen!

OM REAC

Reac är helägt av Latour Industries, som är en del av investmentbolaget Latour Investment AB, ett blandat investmentbolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm Large Cap

Reac tillverkar kompakta, starka och flexibla elektriska ställdon, mekaniska system för avancerade rörelselösningar, inklusive programvara, som används i krävande applikationer över hela världen.

Kunderna återfinns framförallt inom medicinsk rehabilitering, där REAC är underleverantör till flertalet av de större tillverkarna av elektriska rullstolar. Våra kunder anser att vi är en flexibel leverantör, med korta ledtider och konkurrenskraftig leverans- och kundanpassningsförmåga.