Lediga jobb

Teknisk Projektsäljare - Mareld Prolighting

Mareld – Ett starkt och välkänt varumärke inom arbetsplatsbelysning! Marelds koncept säljs idag till en bred kundbas i hela Norden, Baltikum och Polen, främst genom återförsäljare inom bygg-, måleri- och industrihandeln, samt genom uthyrningsbranschens återförsäljare.

Har du ett tekniskt intresse och vill sälja smarta belysningslösningar som skapar värde genom säkerhet och trygghet för proffshantverkare, industriarbetare, installatörer och alla som behöver en effektiv ljusmiljö och en säker arbetsplats? Läs då gärna vidare, för nu söker Mareld en affärsdriven projektsäljare som vill vara med och fortsätta utvecklingen på den svenska marknaden.

OM TJÄNSTEN

Du utgår från ditt hemmakontor och vi ser gärna att du bor i Västsverige. Du rapporterar till Tomas Pettersson, Sales Manager Brand hos Luna Sverige AB. Marelds huvudkontor är beläget i Alingsås, där även Lunas huvudkontor finns.

Din huvuduppgift är att i hela landet bedriva försäljning av konceptet arbetsplatsbelysning mot slutkunder, främst via återförsäljare inom uthyrning, bygg, entreprenad och projektansvariga vid nyproduktion. Stor vikt läggs vid nykundsbearbetning i dessa kanaler, där du som teknisk säljare kommer in tidigt i projekten för att säkerställa att rätt ljus ur ett arbetsmiljötänk tas med tidigt i beräkningarna – för vidare implementering och uppföljning av projektet, enskilt eller tillsammans med ÅF. Eget kundansvar förekommer på central kedjenivå. Rollen som Teknisk Projektsäljare är ny hos Mareld, vilket ger stora möjligheter att vara med och utforma tjänsten och påverka Marelds fortsatta framgång.

Vidare innebär tjänsten att skapa långsiktiga relationer med dina upparbetade kunder, samt att delta i olika marknadsaktiviteter, såsom mässor är andra kunskaps- och värdedrivande aktiviteter.

Som Teknisk Säljare mot slutkund arbetar du projektorienterat och upprättar belysningsförslag, samt lämnar offerter och skriver order. För att lyckas skapa värde hos kund och bli en självklar del i deras byggprojekt, behöver du gilla att vara mycket ute hos kund – där affärsmöjligheterna finns!

MARELD ERBJUDER

 • En karriärsresa och möjlighet att sätta ett starkt varumärke som nr 1 i Norden.
 • Chans att representera innovativa premium produkter som ligger i framkant och driver utvecklingen med den senaste tekniken.
 • En teknisk och projektorienterad roll för ett växande och ledande varumärke.
 • Möjlighet att får vara med och påverka din och bolagets framgång.
 • Ett utvecklande arbete, där du får driva intressanta tekniska lösningar.
 • Ett prestigelöst sälj- och utvecklingsteam med hög kompetens, gedigen erfarenhet och starkt kundfokus.
 • En marknadsmässig god lön, bonusprogram och tjänstebil.
 • Självständig säljtjänst med möjlighet att utgå från ditt hemmakontor.
 • Anställning hos Mareld – En del av Luna Group och koncernen Bergman & Beving

DINA ERFARENHETER & KVALIFIKATIONER

Rollen är projektorienterad och innebär mycket individuellt arbete, därför ser vi att du har en naturlig förmåga att planera din egen tid och vana av att driva dina affärsprojekt självständigt; från start till mål. För att lyckas i rollen ser vi att du har kunskaper om elbranschen och gärna ett befintligt nätverk, samt erfarenhet av att läsa bygghandlingar. Vidare ser vi gärna att du har grundläggande kunskaper och gärna utbildning/erfarenhet inom belysning. Tidigare erfarenhet av teknisk B2B försäljning och självklart gillar du att göra affärer och att lyckas med allt du åtar dig.

Kort och gott: Vi hoppas att du som söker är en erfaren, driven säljare som gillar att öppna nya dörrar och gärna nyttjar dina befintliga kanaler i relevanta nätverk som gynnar tjänsten. Erfarenhet av liknande försäljning är meriterande samt gärna en bakgrund från el- eller byggbranschen.

EGENSKAPER & KOMPTENSER

 • Starkt självledarskap och ett genuint intresse för att göra affärer.
 • Driven och en vilja att vara med i utvecklingen av ett marknadsledande brand – Mareld.
 • Teknikintresse och kunskap inom el och belysningsteknik, samt kunna läsa bygghandlingar.
 • Lösnings- och projektorienterad, med fokus på att skapa värde för kund.
 • Relationsskapande och en självklar samarbetsvilja.
 • Kortkort, samt vilja och möjlighet att resa i tjänsten.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på sms/tel: 0735-21 65 31 alt via mail: kajsa.sanden@salesonly.se, Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 32-33. Varmt välkommen!

OM MARELD

Idag arbetar många människor i dåligt ljus! Detta är verklighet på byggarbetsplatser, i rum som målas om, inuti elskåp, inomhus och utomhus. Som ett resultat av dålig belysning ser vi inte lika bra, vilket får oss att göra ett sämre jobb och det påverkar också vårt välbefinnande. På Mareld tror vi att det beror på bristande kunskap. Därför:

 • arbetar vi med att sprida kunskap om arbetsbelysning
 • har vi beslutat att arbeta uteslutande med att utveckla arbetsbelysning.

Vill vi att alla ska ha rätt ljus för jobbet och på så sätt eliminera fallolyckor i trappor, andra skador och rygg- och nackbelastning orsakad av besvärliga arbetsställningar till följd av dålig arbetsbelysning. Vi vill också kunna säga adjö till trassliga kablar, dåliga batterier och dålig färgåtergivning. Allt detta kan sammanfattas i vårt mål och vår vision: INGET MER DÅLIGT LJUS

Visste du att… Endast 15 % av svenskarna anser att arbetsplatsbelysningen är skräddarsydd efter deras behov. Dina belysningsbehov kan ofta skilja sig avsevärt från dina kollegor. Ta kontroll över din egen belysningssituation med kompletterande belysning!

Läs mer om Marelds produkter inom byggbelysning i Lunakatalogen, se HÄR.

Sökord: Projektsäljare, Säljare, Belysning, el, teknisk, “teknisk säljare, belysningssäljare, arbetsplatsbelysning, säljtjänst, Göteborg, Mareld, Salesonly, Luna, B&B

Läs om mina kollegor