Lediga jobb

Senior Sales Executive - Hypergene

VILL DU BLI EN VIKTIG DEL I VÅRT SÄLJTEAM?

Hypergene är ett SaaS-bolag inom corporate performance management och project management. Vi hjälper våra kunder att effektivisera sina budget- och prognosprocesser, följa upp verksamheten genom avancerade analys- och rapporteringsmöjligheter, arbeta med målstyrning på ett sätt som bryter ner övergripande planer till mål, nyckeltal och aktiviteter i hela organisationen. Dessutom erbjuder vi ett effektivt och heltäckande stöd inom projekt-, resurs-, och portföljhantering.

Bland kunderna finns ca 100 kommuner inklusive Stockholms Stad och Göteborgs Stad, ATG, Viking Line, SSAB, TV4, Bosch, Porsche och Keolis. Totalt har vi närmare 600 kunder varav ca 300 i Norden och ca 250 i DACH-området. Idag är vi ca 200 medarbetare som täcker av hela kedjan från produktutveckling och leverans till kundsupport. Hypergene har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Skövde, Kalmar, Berlin och Köln.

Hypergene utvecklas och växer i snabb takt varför vi söker ytterligare en Senior Sales Executive som vill vara med på vår fortsatta resa. Denna nyckelroll i New Sales teamet är viktig för vår framtid då du skapar nya affärsmöjligheter. Du förstår kundens verksamhet i både detalj samt som helhet och har en bakgrund och erfarenhet inom komplex lösningsförsäljning där du sålt system med hög funktionalitet som skapar stort värde. Du är van vid rådgivande/konsultativ försäljning där du har lätt för att sätta dig in i de kundens verkliga behov. Du förstår vikten av att ha tät kontakt med kunden och behovet av att hålla ett högt tempo i dina säljcase. Rollen är placerad i Stockholm alternativt hybrid/distans.

VI ERBJUDER

  • Ett attraktivt jobb på ett framgångsrikt och lönsamt tech/SaaS-bolag i framkant
  • Ett ambitiöst, framåtlutat och samtidigt omtänksamt bolag – vi vill varandra väl
  • Ett bolag där vi hjälps åt – bra sammanhållning och positiv anda
  • Möjlighet att göra karriär och utvecklas
  • Kul, utmaningar, högt tempo och kunniga kollegor med passion för vad de gör
  • Högt engagemang där alla bidrar och kan påverka
  • Hybridkontor – individen är viktig för oss, work-life balance

OM ROLLEN OCH DIG

För att ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas har du en bakgrund inom komplex lösningsförsäljning. Har du jobbat mot tillverkande industri eller bygg är det meriterande. Du har energi, stort eget driv och ett affärssinne som präglas av en prestigelös och ödmjuk inställning. Har du erfarenhet från att ha sålt tex Budget-system ERP-system, BI-system eller liknande är det ett stort plus. Du jobbar strukturerat och ihärdigt för att nå resultat samt skapa värde ute hos kunderna. Du skapar tillit och förtroende i dina relationer, tar ansvar och tar dig an dina uppgifter med stort engagemang. Du är nyfiken, vill utvecklas och lära dig nytt. Som person är du ambitiös, glad, positiv och hungrig, du vill bidra med din kunskap för att skapa värde – känner du igen dig? – läs mer om vad som krävs för att bli vår nya kollega!

Dina stakeholders hos kunderna är bland annat CFOs, Ekonomichefer, Head of Business Control och Senior Business Controllers. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat följande:

  • Du bygger din pipeline och ansvarar för hela säljprocessen
  • Du identifierar affärsmöjligheter baserat på de leads som genereras av vårt SDR team samt Marknadsteamet
  • Du har koll på din affär, tar ansvar för att uppnå din kvota och ta fram realistiska prognoser
  • Du har örat mot räls och rapporterar kundbehov till Produktteamet
  • Du är en duktig relationsskapare och knyter starka band på c-level
  • Du är en viktig del av Hypergenes fortsatta utveckling och bidrar med din erfarenhet och kunskap

Detta kan bli en riktigt kul resa för dig som ser möjligheterna att kunna påverka och bidra med hela dig. Till ditt stöd har du kunniga kollegor inom Sälj, Produkt, PreSales och Marknad. Du ingår i vårt New Sales Team och rapporterar till Malin Appelberg, VP New Sales Nordics. En del resor ingår i tjänsten.

DINA ERFARENHETER OCH KOMPETENSER

  • Flerårig erfarenhet av komplex lösningsförsäljning B2B – du kan påvisa en stark track-record
  • Förståelse och intresse för software och SaaS-tjänster
  • Du är en duktig förhandlare och är van att förhandla på c-level
  • Du har erfarenhet av försäljning gentemot den privata och / eller den offentliga sektorn i Sverige och / eller andra länder
  • Du är välformulerad i tal och skrift på svenska och engelska
  • Du har mycket god förmåga att arbeta med kunder och förstå deras verksamhet och utmaningar
  • Du har både självdisciplin, ett starkt självledarskap och ett inre driv
  • Du har en relevant eftergymnasial utbildning gärna inom ekonomi

Meriterande:
Du har sålt t ex ERP-system, budgetsystem, BI-system och/eller system för projekt, resurs-och portföljhantering. Du förstår finansiella och ekonomiska processer och har kanske jobbat ett par år på revisionsbyrå eller på en ekonomiavdelning. Du har akademisk utbildning inom ekonomi.

Vill du anta utmaningen och bli vår nya kollega – Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Seniora Rekryteringskonsult Miléne Strömqvist. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas: skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstiden gått ut.

MER OM HYPERGENE

Titta in på vår hemsida här

Läs om mina kollegor