Karriär

Nytt år, nya möjligheter? Här kommer 5 tips på vägen!

Karriärtips

Käre kandidat – Vi vill ditt bästa!
Många sätter sina års-planer under jul- och nyårsledighet. Att ta sig vidare till nästa spännande utmaning är en vanlig del av detta. Vi som arbetar med rekrytering vet att det är en intensiv tid där många kompetenta & härliga människor kontaktar oss för att höra mer om sina möjligheter!

I ljuset av detta vill vi passa på att tipsa dig om ett par korta, konkreta saker att tänka på när du är i kontakt med oss rekryteringskonsulter.

  • Det är jättebra att synas på så många ställen som möjligt för att vi ska hitta dig. Till exempel sociala medier, kandidatdatabaser hos företagen, event osv.
  • Du har relativt kort tid på dig att sticka ut från mängden. Om vi ska generalisera så lägger vi 20-60 sekunder på att översiktligt gå igenom din ansökan.
  • Ditt CV och personliga brev ska vara som en bra och konkret intresseväckare. Tala om vilka resultat du åstadkommit och hur ditt ansvar har sett ut. Detaljer och annat kommer vi prata om sen.
  • Ha en affärsmässig bild i de kanaler du finns, tex LinkedIn och såklart på ditt CV. Att mötas av dig i badbyxor eller med ett glas vin i handen, ger inte det bästa första intrycket.
  • Ring gärna om du har funderingar kring tjänsten! Det är viktigt att du, om du ringer upp oss, förbereder dig med mer specifika frågor än ”Kan du berätta lite mer om tjänsten?”. Läs på innan och ställ till exempel frågor om företagets verksamhet, tillväxt, kultur eller vilka arbetsuppgifter och ansvar som ingår. Var också beredd på att kunna berätta kort för oss vilket värde du tror att du kan tillföra.

För oss rekryteringskonsulter är det inte bara det kortsiktiga i att en person ska matchas mot en specifik tjänst. Det handlar om att du som människa ska hamna på en tjänst där du känner dig motiverad, känner att du kan utvecklas och bidra till vår kunds tillväxt och lönsamhet. Det innebär att vi alltid har ett långsiktigt perspektiv, dvs, är det inte aktuellt idag är det troligen det en annan dag.

Så, kära kandidat – vi ser fram emot att höra av dig och hoppas att vi kan vara en del av din resa mot nya framtida möjligheter!

Läs också vår nya guide ”3 trender du vill ha koll på inom försäljning”  här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *