People of SalesOnly

Sean gick från säljchef till country manager – på bara tre veckor

Efter åtta år på samma arbetsplats var säljchefen Sean Genc redo för nya utmaningar någon annanstans. När han väl bestämt sig ville han att det skulle gå fort. Men att han på tre veckor skulle gå från en första kontakt med SalesOnly till ett signerat kontrakt som country manager – det överträffade till och med hans förväntningar.

Med meriter som account manager på ett IT-bolag och erfarenheter från försäkringsbranschen klev Sean Genc som 21-åring in på OKQ8 för att arbeta som säljare. 

Åtta år senare hade han avancerat till säljchef och kände att han befann sig på en platå rent karriärmässigt. Tankarna på en ny utmaning i karriären växte sig allt starkare.

“Helt fantastiskt”

Han fick kontakt med SalesOnly – och strax därefter sattes en boll i snabb rullning. På bara några dagar hittade rekryteringskonsulten Mikael Majoros en arbetsgivare som verkade vara en perfekt matchning. Det rörde sig om Husse, en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar, som var på jakt efter en country manager. 

Knappt tre veckor senare hade Sean signerat sitt anställningsavtal.

“Det var helt fantastiskt. Jag trodde det skulle ta betydligt längre tid än så eftersom det var semestertider. Men både SalesOnly och Husse skötte det så snyggt”, säger Sean.

Kom överens vid kaffeautomaten

Det var den korta versionen. Den längre versionen är inte speciellt lång den heller. 

Det var mitt under Seans sommarsemester som Mikael på SalesOnly hörde av sig och berättade om en tjänst där rekryteringen skulle påbörjas först månaden därpå. Men istället för att invänta annonsen hörde Mikael av sig till Husse direkt och presenterade Sean – och när Husse fick höra om Seans meriter hade inte de heller tålamod att vänta.

Efter ett första telefonsamtal med VD:n för Husse fick Sean bara några dagar senare träffa bolagsägaren för ett personligt möte, där tjänsten, bolaget och förväntningar diskuterades. Vid kaffeautomaten efter mötet var saken sedan klar.

“Vi stod vid kaffeautomaten när bolagsägaren sa att vi vill om du vill. Jag blev både förvånad och glad men fick en väldigt härlig känsla. Jag åkte hem och någon dag senare kom mejlet med anställningsavtalet.”

Brinner för att lära ut försäljning
Seans nya roll och titel lyder country manager. Det innebär att han ansvarar för alla franchisetagare i hela landet, bestämmer budget, sköter marknadsföring, rekryterar och utbildar. Bland mycket annat. 

Men att SalesOnly träffade mitt i prick med en ny utmaning som matchade hans erfarenhet och ambition råder det inget tvivel om, menar Sean.

“Resan jag gjorde på OKQ8 hjälpte mig enormt. Jag lärde mig så mycket och utvecklade mina ledaregenskaper. Det gick från att jag brann för att sälja till att jag märkte att jag snarare brinner för att lära ut hur man säljer. Då kändes det här som ett naturligt nästa steg.”

“Inte bara en PDF i en mejlkorg”

För Sean kändes kontakten och processen med SalesOnly alltid trygg och professionell.

“De gjorde ett fantastiskt jobb och man märker att de bryr sig på riktigt. Det är väldigt mycket personlig touch och jag kan verkligen rekommendera SalesOnly till vänner och kollegor i samma sektor. I framtiden när jag ska vidare kommer jag definitivt vända mig till dem först, innan jag gör något annat.” 

“För det är inte alltid så roligt att söka jobb. Man ska skriva ett CV, hitta en bra arbetsgivare och formulera ett personligt brev som sticker ut. Men med SalesOnly blir man presenterad som man är, det är inte bara ett papper eller en pdf i en mejlkorg. Det känns väldigt tryggt.”