People of SalesOnly

Anthony lämnade komfortzonen för utveckling och utmaning

Jag hade under senaste tiden börjat fundera på när det är rätt tillfälle att gå vidare till nya utmaningar. Hur ska jag gå tillväga? Vem ska jag prata med och hur ska jag marknadsföra mig?

Jag hade en snabb resa internt hos min nuvarande arbetsgivare där jag började direkt efter studierna som kundtjänsthandläggare och där jag tre år senare började jag jobba som Key account manager vilket visade sig passa som handen i handsken för mig. Eftersom jag alltid haft höga mål i arbetslivet så funderade jag på vart jag ska ta vägen, vilken riktning jag ville gå. Jag hade uppnått mitt mål att bli KAM och även hunnit känna mig trygg i rollen så jag var tvungen att sätta mig ner med mig själv och fundera på nya mål i livet. Hur långt kan jag gå i arbetslivet?

Blev uppringd av SalesOnly

Bland alla samtal under dagen så ringer det från ett nummer jag inte känner igen. SalesOnly har en tjänst de vill rekommendera mig till, en internationell roll som Key account manager på Gunnebo Gateway. Detta låter för mig som rätt riktning i arbetslivet av tre anledningar. Den första för att det är en internationell roll som var drömmen från början när jag studerade på högskolan, den andra är att jag har en utländsk bakgrund som jag tror kan gynna internationella bolag och den tredje anledningen för att det är en helt annan produkt/tjänst som dem säljer. Jag visste redan att om jag ska bli en ännu vassare säljare och eventuellt en dag bli försäljningschef så behöver jag bredda min kunskap då jag, hittills, endast jobbat med banktjänster. Jag ville veta mer och det väckte någonting i mig!

Mina viktigaste frågor

Under intervjuerna där jag både träffade rekryteringsbyrån, försäljningschefen och vd så hade jag ett par saker som var viktiga för mig att ta reda på. Hur mår bolaget och vart är dem på väg? Jag ville identifiera var mina möjligheter fanns för att utvecklas och hur kan jag komma in och göra skillnad hos Gunnebo Gateway. Jag tycker även att en arbetsgivare som lyssnar på sina medarbetare och som dagligen har dialog med kunderna som faktiskt köper produkterna är viktigt. Jag behövde även känna att företaget är redo på att satsa på mig och kan vara med och bidra till min utveckling. Jag är trots allt junior i min roll men är redo att ge allt för att utvecklas och göra skillnad! Frågan var, är företaget villigt att göra den satsningen på mig? Hur ser min eventuellt nya chef på detta? Vilken sorts chef är han? Hur kan han hjälpa mig? Därför var en viktig punkt för mig även att få en känsla för ledarna i bolaget.

Professionellt bemötande

Första mötet med SalesOnly kändes riktigt bra! Jag fick ett mycket professionellt bemötande av rekryteringskonsulten och hon var oerhört lätt att kommunicera med. Jag tycker att rekryteringsbyråns beskrivning av jobbet och företaget i sin helhet stämmer mycket bra överens med den beskrivningen som jag senare fick av försäljningschefen och vd i processen. Detta kändes så rätt och de punkterna som kändes viktiga för mig stämde väl överens med det företaget hade att erbjuda. Gunnebo vill framåt, utvecklingsmöjligheterna finns där för den drivna och ledarna verkar vara fantastiska och jordnära! Jag kunde verkligen se mig själv i företaget och se mig vara med att bidra till företagets utveckling. Jag ska hjälpa dem att nå de uppsatta målen, helt klart!

Lämnade komfortzonen och antog utmaningen

Tvekade jag någon gång under processen? Inte riktigt men jag blev rädd, när det blev så pass seriöst att jag fick erbjudandet om jobbet! Jag tänkte Wow! Detta är på riktigt och de vill satsa på mig! Jag hade någonting väldigt tryggt i min nuvarande roll och arbetsgivare som jag jobbat oerhört hårt för att nå men om jag inte tar steget vidare kommer jag bara vara fast i mitt nuvarande, jag kommer inte utvecklas lika fort och jag kommer med tiden känna att detta inte utmanar mig. Nya företaget ser någonting i mig, de är villiga att satsa på mig! Jag måste bara göra det! Lämna komfortzonen och utmana mig själv och komma till ett företag som är redo att hjälpa mig att erövra Europa! Jag har en fantastisk skön känsla inom mig och vill bara börja så fort som möjligt! Jag är oerhört tacksam för möjligheten och för att SalesOnly och Gunnebo tror på mig!

Denna text är en gästblogg från 2019 av Anthony Gossian, som fick sitt nya jobb på Gunnebo Gateway via oss på SalesOnly.

Är du också redo att låta ditt drömjobb hitta dig? Registrera dig i vår databas här!