Lediga jobb

Försäljningschef till Retrofit-området hos EBM Pabst AB

EBM Pabst AB söker nu en dynamisk och driven Försäljningschef för vårt Retrofit-område – ett område med stor potential för tillväxt inom energieffektiva ventilationslösningar för ny- och ombyggnationer. Vi letar efter en ledare med entreprenörsanda som kan ta vårt team till nya höjder.

Om rollen

Som Försäljningschef för Retrofit kommer du att ansvara för att driva försäljningen och leda teamet mot ambitiösa mål. Du kommer att ha fullt personalansvar för 10 säljare som finns runt om i landet.

I rollen ingår:

 • Direkt personalansvar för ett team av försäljningsingenjörer och orderkoordinatorer.
 • Ansvar för att förverkliga Retrofit-områdets potential.
 • Praktiskt säljarbete och nära samarbete med teamet.
 • Fokus på att skapa och coacha till resultat.
 • Teknisk förståelse och kunskap om fastighetsbeställarledet.
 • Ekonomiskt intresse och förmåga att räkna.

Vem är du?

Vi söker dig som kan agera wingman till vår VD, en partner som kan bolla idéer och samarbeta effektivt. Du främjar samarbete och bygger inte silos. Som förebild inom Retrofit är ditt beteende inspirerande och motiverande, du tar ansvar och är ödmjuk inför att förstå sammanhang.

Du är proaktiv och ansvarstagande, ser möjligheter där andra ser problem och vågar utmana både dig själv och ditt team. Du är en hands-on ledare som är förstår vikten av att sätta tydliga långsiktiga mål samtidigt som du kan motivera i det dagliga. Du förstår säljarnas verklighet genom att vara aktivt engagerad i affärerna. Din entreprenöriella inställning och sannolikt starka förståelse för ventilationsbranschen och våra kunder gör dig till en ideal kandidat. Du har tidigare visat framfötterna i försäljning och drivit egna affärer framgångsrikt.

Kompetenser och erfarenheter

 • Dokumenterad erfarenhet av framgångsrik teknisk försäljning och att skapa resultat.
 • Erfarenhet av att leda team genom exempel och nära samarbete.
 • Förmåga att driva projekt och ta initiativ.
 • Teknisk förståelse inom ventilation.
 • Kunskap om fastighetsbeställarledet.
 • Ekonomiskt intresse och förmåga att räkna.

Personliga egenskaper.
Du har en stark självkännedom och förmåga att samarbeta. Du är en inspirerande och motiverande förebild, ödmjuk och ansvarstagande. Du ser möjligheter och vågar utmana status quo. En hands-on mentalitet är ett måste, liksom en innovativ och drivande entreprenöriell inställning.

Utbildning och krav
En relevant akademisk utbildning inom ekonomi, teknik eller liknande är meriterande, men vi värdesätter erfarenhet högt. B-körkort är ett krav.

Meriterande
Utbildning eller kurser inom ventilation, relevanta certifieringar inom försäljning eller ledarskap, samt god affärsengelska är fördelaktigt.

Om EBM Pabst
Moderbolaget i ebm-papst-koncernen finns i Mulfingen, Tyskland och grundades 1963. I Sverige har vi funnits sedan 1973 och har huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla utanför Stockholm. Vi har även lokala försäljningskontor i Göteborg, Hässleholm, Linköping, Örebro och Norrland.

Är du den vi söker? Skicka in din ansökan och bli en del av vårt team på EBM Pabst AB. Vi ser fram emot att höra från dig!

I denna rekrytering samarbetar vi med Johnny Björklund på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Johnny på 0766202996 eller via mail johnny.bjorklund@salesonly.se.

OBS! I och med semestertider kommer återkoppling att ske först efter semestrarna i slutet av augusti.

Läs om mina kollegor