Lediga jobb

Field Sales Manager

Är du en trygg ledare som andra inspireras av? Har du erfarenhet av att leda en säljorganisation inom HoReCa/On-Trade i tillväxt? Då kan det vara du som är Soleras nya Field Sales Manager.

Vi söker dig som är som oss: du älskar försäljning, tillväxt och är inte rädd för att kavla upp ärmarna och ta ett ägandeskap över din och ditt teams framgång. Dessutom är du en utpräglad lagspelare är en inspirerande och trygg lagkapten som visar vägen. Det här är ledarrollen för dig med strategisk höjd och som älskar hands on försäljning och som drivs av att vara ute på fältet och riva upp damm och göra affärer!

Vi på Solera Sweden är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi importerar och säljer både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker från hela världen med en tydlig ambition att utmana och ta ytterligare marknadsandelar. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden, vilket innebär att vi är snabbrörliga och smidiga, men med stora muskler – det bästa av två världar!

Du blir en del av affärsområde On-Trade/HoReCa och våra kunder består av fristående restauranger samt enheter med kedjetillhörighet. Vi bedriver både direktförsäljning och försäljning via grossist, vilket innebär att avtalshantering och förhandling är en viktig del av säljarbetet.

I Din roll som Field Sales Manager ansvarar du för omsättning, tillväxt och lönsamhet i den del av On-Trade affären som innefattar Field Sales. Du kommer att ansvara för ett mindre team bestående av Account Managers / Field Sales, placerade runt om i Sverige. Du kommer även att själv ansvara för egna kunder, som ett naturligt sätt att kunna leda på ett trovärdigt sätt. Vi tror och vet att du ser fördelen med en operativ säljchefsroll då du inte bara drivs av att vara nära affären, du vill även driva den och walk the talk!

Du kommer ingå i ledningsgruppen för On-Trade. Du utgår från vårt kontor i Stockholm och vi ser gärna att du bor i Stockholm med omnejd och ser samresor med dina säljare som en naturlig del av vardagen!

Om dig

För att lyckas i rollen som Field Sales Manager hos Solera hos oss har du en gedigen erfarenhet av försäljning inom HoReCa segmentet samt erfarenhet av ledarskap inkl fullt personalansvar. Vi söker dig som går igång på affär och som är trygg och som motiveras mer av att utveckla andra än att vara Chef med stort C. Du har förmågan att leda ett team framåt och skapa förutsättningar för lönsam tillväxt på ett tydligt men samtidigt ödmjukt sätt. Vi ser att du är en kapten som spelar med laget och som kan kavla upp ärmarna när det behövs. Vi tror att du kommer från ett bolag med en stark säljkultur.

Du har som sagt gedigen erfarenhet av B2B försäljning, samtidigt som du är prestigelös och väldigt hungrig. Du är en social kameleont som kan kommunicera på alla olika nivåer och du får ofta höra att du är förtroendeingivande. Överflödigt att nämna är kanske att du naturligtvis har en karismatisk och säljande personlighet med ett driv som smittar av sig! Som person och ledare praktiserar du ett modernt ledarskap där du är trygg, kommunikativ, lyhörd, analytisk och har ett högt EQ.

Erfarenhet & Kompetenser

 • Gedigen erfarenhet av uppsökande B2B försäljning gentemot HoReCa segmentet i någon form, tidigare erfarenhet av dryckesförsäljning är dock ej ett krav
 • Eftergymnasial utbildning; tex IHM eller motsvarande
 • Erfarenhet av fullt personalansvar inkl. lönesättning och resultatansvar, P&L
 • Erfarenhet av sedvanliga säljchefsuppgifter såsom coachning, resultatuppföljning och framtagning av relevanta nyckeltal
 • God analytisk förmåga, erfarenhet av att räkna på affär och förståelse för vad som driver lönsamhet i vår affär
 • En affärsmässig och professionell framtoning med en hög energinivå
 • Intresse och passion för mat & dryck
 • Goda kunskaper i Officepaketet och digitala arbetsverktyg

Vi erbjuder

 • Chansen att göra avtryck, vi ser fram emot av att ta del av dina idéer kring hur vi kan lyfta vår affär till nästa nivå
 • Vara en del av ett tillväxtföretag i en expansiv fas
 • Möjligheten att vara en del av ett företag med gott renommé och högkvalitativa premiumprodukter från ledande varumärken
 • En utvecklande och spännande roll där ingen dag är den andra lik

Tänker du just nu; det står ju MITT NAMN överallt i denna annons?! Då ska du söka rollen redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Senior Rekryteringskonsult Kristin Axelsson på SalesOnly. För frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kristin på 076-000 18 89 eller kristin.axelsson@salesonly.se, med undantag för semester v 29-32. Vi kommer att intervjua för rollen i mitten av augusti – vänta dock inte med att söka rollen! Finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Läs om mina kollegor