Lediga jobb

Commercial Excellence Manager

Är du nyfiken, affärsorienterad och har en god förmåga att se samband? Kan du samarbeta på olika nivåer i en organisation och har en naturlig förmåga att få saker gjorda? Älskar du försäljning och strävar efter att alltid optimera, förbättra och skapa förutsättningar för att ditt företag ska vara bäst i klassen? Då kan det vara du som är vår nya Commercial Excellence Manager.

ESAB Europe är uppdelat i sju försäljningsregioner och verkar på en diversifierad marknad med olika lokala konkurrenssituationer. För att ESAB Europe ska nå sina mål behöver vi säkerställa att vi vidareutvecklar våra förmågor i hur vi bedriver försäljning. 

Som Commercial Excellence Manager har du två huvuduppgifter: (1) att leda initiativ för kommersiell förbättring över hela Europa genom att t.ex. ta fram ramar, processer och verktyg genom t.ex. en Sales Playbook och (2) att stödja försäljningsregionerna genom analysarbete för att understödja prisstrategier och maximera lönsamhet.

För att lyckas och vara relevant för organisationen i rollen som Commercial Excellence Manager, är du skicklig på kommunikation i alla dess former, oavsett om det är i enskilda samtal eller om du presenterar inför ledningsgruppen. Du har många kontaktytor inom organisationen, från landsansvariga inom respektive försäljningsregion, till produktorganisation, för att nämna några. Du blir en del av ett centralt team och rapporterar till Europe Director of Commercial Operations.

Du utgår från vårt fina kontor i Göteborg på Lindholmen med möjlighet att arbeta ett par dagar hemifrån i veckan om du önskar. Rollen är internationell med dagliga kontakter inom Europa, men kräver få resor då det mesta av arbetet sker digitalt.

Vi erbjuder

 • Chansen att vara en del av ett välmående, stabilt och stolt företag med tillväxtambitioner
 • Möjligheten att utveckla och sätta din prägel på din roll, där det samtidigt finns en satt grundstruktur – det bästa av två världar!
 • En stimulerande miljö där vi växer tillsammans och utvecklar varandra som människa och organisation över tid
 • Frihet under ansvar och en stimulerande roll där du arbetar med frågor som har tydlig påverkan på företagets resultat
 • Möjligheter för vidare utveckling, inom exempelvis försäljningsledning eller product management

Om dig

Som tidigare nämnts är ESABs marknadsposition och försäljningskanaler diversifierade och skiljer sig åt beroende på lokala förutsättningar. Vi ser gärna därmed att du har en bred erfarenhet av olika typer av försäljning (t.ex. distributörsförsäljning, direktförsäljning) och har lätt att förstå affären och vad som driver framgång i olika situationer. Vi tror också att du är nyfiken och intresserad av marknad och näringsliv och gillar att hålla dig ajour med trender och tendenser. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra och få saker gjorda, visst har du fått höra att du är uppskattad av kollegor?

Önskade Kompetenser & Erfarenheter

 • Relevant arbetslivserfarenhet, kanske har du varit managementkonsult eller arbetat med affärsutveckling i ett industribolag
 • Civilingenjörs- eller civilekonomexamen eller motsvarande
 • Hög affärsförståelse och intresse för Commercial Exellence
 • Erfarenhet av tvärfunktionellt arbete och att driva projekt och utveckla processer/lösningar i någon form
 • Hög analytisk förmåga med vana av att analysera data, gedigen vana av att arbeta i t.ex. Excel
 • Mycket god affärsengelska, i skrift och tal

Meriterande men inget krav

 • Vana av digitala säljstödsystem/CRM

Låter detta som din drömroll? Då ska du söka rollen redan idag!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Senior Rekryteringskonsult Kristin Axelsson på SalesOnly. För frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kristin på 076-000 18 89 eller kristin.axelsson@salesonly.se, med undantag för semester v 29-32. Vi kommer att intervjua för rollen i mitten av augusti – vänta dock inte med att söka rollen! Finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

About ESAB

ESAB is a global company with more than 100 years of continuous research, development, and sales, who made ESAB world leading within welding and cutting. ESAB has over 9 000 employees worldwide.At ESAB, we believe the progress we make today makes the world we imagine possible. The purpose is shaping the world we imagine.To be able to do that the most important part is our employees, the values and how we act and react together.We offer you a creative work environment with good possibilities for development in your profession. You will work with exciting projects and high-end technical development. We have a global multicultural environment, where we give you the opportunity to collaborate and work in an international environment. ESAB Gothenburg is the global center of excellence for R&D with appr. 200 employees which covers most functions as R&D, Sales, Strategy, and support functions. We are located on Lindholmen Gothenburg.

Läs om mina kollegor