Lediga jobb

Key Account Manager – FASAD / Teknisk Säljare

Leviat söker en Nordisk Key Account Manager till affärsområdet FASAD, med huvudfokus på svenska, danska och norska marknaderna och tjänsten utgår från Göteborg, där även Leviat Huvudkontor finns. Detta är en NY roll och en unik möjlighet för dig som motiveras av ansvar och utveckling, med fokus på att skapa hållbara samarbeten med en handfull nyckelkunder samt föreskrivande led; byggkonstruktörer och arbetsledare. Detta är en kvalificerad säljtjänst där följande kompetenser värdesätts starkt: konsultativ, teknisk, strukturerad, affärsdriven, samt möjlighets- och lösningsorienterad.

Visst vore det fantastiskt att få komma till ett globalt, välmående företag som tillverkar premiumprodukter och där du kan utveckla din tekniska säljkarriär inom byggsektorn?

OM LEVIAT & OM ROLLEN

Ditt uppdrag blir att utveckla affären inom affärsområdet FASAD, genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos primärt befintliga kunder. I din roll träffar du huvudsakligen fasadkunder / tegeltillverkare samt föreskrivande led i form av konstruktörer, men det kan även vara inköpare eller byggherrar.

Du kommer att ansvara för att sälja välrenommerade produkter och lösningar från Leviats sortiment innehållande produkter från tidigare Halfen, Ancon och Modersohn. Idag ingår Halfen och fd systerbolag i det globala bolaget Leviat som ägs av en av världens största och mest stabila byggmaterialproducent, CRH. Med andra ord kan du känna dig trygg med att vi kommer att finnas kvar även när förändringarnas vindar blåser; när andra bromsar gasar vi och vi ska på en tillväxtresa!

Som Leviats nya Key Account Manager mot den nordiska marknaden, kommer du ansvara för försäljningen inom segmentet FASAD. Rollen innebär att du utvecklar och arbetar nära en handfull större kunder som producerar och säljer tegel till större kommersiella fasadbyggnader.

Tjänsten innebär konsultativ försäljning där smarta tekniska lösningar samt produkter står i fokus. Ditt uppdrag blir att utveckla affären genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos kunderna, för att öka vår Share of Wallet. I din roll träffar du alltifrån inköpare, konstruktörer, entreprenad ingenjörer, platschefer och arbetsledare. – vilket förutsätter att du är en säljare som obehindrat kan kommunicera på olika nivåer.

För bra onboarding och för att få de bästa förutsättningar i rollen som KAM / Teknisk Säljare, har du stöttning av Leviats kompetenta ingenjörer / konstruktörer samt innesäljare, men du gör självklart en del av försäljningsunderlagen själv. Du rapporterar till Försäljningschefen för Bygg och har ett nära samarbete med övriga säljare inom organisationen, samt med dina säljkollegor inom segment Bygg och Prefab.

Du ansvarar själv för att planera ditt försäljningsarbete gentemot både nya och befintliga kunder, varpå förmågan att kunna strukturera och prioritera din tid kommer vara avgörande för att vara lyckosam.

LEVIAT ERBJUDER

 • Chansen att bli en del av ett internationellt stort, stabilt och innovativt företag.
 • En utvecklande och ansvarsfull säljroll, där du representerar premiumprodukter och starka varumärken såsom Halfen, Ancon och Modersohn. 
 • Frihet under ansvar, där du ges möjligheten att fokusera på det du älskar allra mest; försäljning!
 • Möjligheten att utvecklas tillsammans med oss och bli en del av ett framgångsdrivet team!

OM DIG – Kompetenser & Erfarenheter

För att lyckas i rollen som Key Account Manager / Teknisk Säljares, ser vi att du har tidigare erfarenhet från värdebaserad försäljning och att du är skicklig på att sälja in tekniska lösningar. Du besitter en strategisk höjd i kombination med ett driv som ger dig många affärsmöjligheter. Självklart bidrar du till en god stämning både internt och hos kund. Vidare är du en vass relationsbyggare och inger förtroende. Vi ser även att du har:

 • Gedigen erfarenhet av teknisk B2B försäljning inom Bygg och/eller Industri.
 • Strukturerat arbetssätt och en van användare av IT system, såsom CRM och Excel.
 • Du är skicklig på att planera din tid och att arbeta effektivt.
 • Teknisk kompetens inom bygg/industri – du behöver förstå hur våra produkter fungerar i kundens vardag.
 • Initiativtagande, konsultativ och enkelt för att skapa förtroende hos kund.
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, god svenska och engelska då det är vårt koncernspråk.
 • B-körkort, samt vilja, möjlighet och tidigare vana av att resa i tjänsten.
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område och/eller erfarenhet från liknande roll är meriterande.

Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Då ser vi fram emot din ansökan. Varmt välkommen!

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kajsa via mejl alt sms: kajsa.sanden@salesonly.se / +46 735 216 531. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer efter semestern, vecka 32-34. Varmt välkommen!

OM LEVIAT

Globalt har Leviat 3000 medarbetare.

“För två år sedan presenterade Leviat sig på världsmarknaden som det nya varumärket där vår ägare CRH samlat sina olika produktvarumärken inom betongkomplement.

Halfen är det varumärke som är mest känt i Norden men vi har även tidigare sålt produkter från flera andra varumärken här också. Inom Leviat har vi 3000 kollegor runt om i världen och i det svenska säljbolaget är vi 20 personer. Vi är ett tajt team som hjälper varandra att uppnå största möjlig kundnytta och har en härlig gemenskap och driv framåt. Vårt produktsortiment är eftertraktat och är uppskattade för sina tekniska kvaliteter, gedigna dokumentation och enorma sortimentsbredd. Vi tillverkar det mesta av det vi säljer i någon av våra egna fabriker som finns runt om i världen – det är en styrka vi gärna lyfter fram och som vi är stolta över. Den förändringsresa vi nu är mitt i är otroligt spännande och möjligheterna framöver är många – marknaden ”skriker” efter våra produkter men vi behöver vara närmare våra kunder -det är därför vi hoppas att du är lockad av att bli en del i vårt team och bidra till kommande framgångar på den resa vi precis påbörjat.” – Joakim Angervall, VD Leviat AB.”

Läs om mina kollegor