Lediga jobb

European Sales Manager

Eton Systems är i en stark expansionsfas och söker en erfaren European Sales Manager, med ansvar att bygga vidare på Eton Systems affär – effektivare produktion inom lätt tillverkningsindustri i Europa. Med starkt varumärke, makroekonomiska trender i ryggen, stark strategi och säljplattform, samt ett unikt system för effektiv produktion, satsar Eton för att uppnå ett attraktivt tillväxtmål – en fördubblad omsättning inom tre år. Vill du dra nytta av att trenden går mot att ta hem produktionen till Europa och på samma gång bidra till en miljövänligare produktion?

Vi söker dig med branschvana och kunnighet från systemförsäljning mot OEM och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från tillverkningsindustri som gör lättare produkter, såsom produktion av kläder, heminredning och möbler, samt lätta komponenter inom fordonsindustrin. Framgångsrik erfarenhet från strategisk projektförsäljning, samt kunnande från effektiviseringsarbete, exempelvis Lean och 5S är starkt meriterande.

OM TJÄNSTEN

I rollen som European Sales Manager kommer du med ditt affärsinriktade förhållningssätt, aktivt kartlägga, prospektera och kontinuerligt bearbeta den europeiska marknaden inom lätt tillverkningsindustri.

Tjänsten innebär ett operativt ansvar för att prioritera, planera och genomföra säljdrivande insatser för att uppnå tillväxt. Med en tydlig strategi för Eton Systems framgång, ansvarar du för att identifiera och bearbeta nya marknader samt utveckla befintliga samarbeten inom Europa. Tillsammans med dina kunniga och erfarna kollegor, utvecklar du försäljningen av Eton Systems effektiviseringssystem för produktion och tillverkning av lätta produkter, såsom kläder, heminredning, möbler, plast och komponenter till fordonsindustrin etc. Målet är att uppnå långsiktiga resultat och goda kundrelationer, vilket vi mäter genom försäljningsmål, samt utveckling på den utländska marknaden.

Tjänsten som Sales Manager Europe är strategiskt viktig för Eton Systems utveckling och expansion internationellt. Du rapporterar till och kommer att ha ett nära samarbete med Eton Systems CEO och Commercial Director, samt övriga kollegor inom säljteamet. Det ingår en hel del utlandsresor med övernattningar, därför söker vi dig som har vilja och möjlighet att resa i tjänsten. När du inte reser i tjänsten, utgår du från Eton Systems huvudkontor i Borås.

Ansvar och arbetsuppgifter i korthet:

 • Ansvar för de största marknaderna i Europa.
 • Marknadsföra och sälja Etons System i Europa.
 • Kartlägga, segmentera och proaktivt bearbeta marknaden utifrån nätverk, leadfinder och partners.
 • Förstå kundernas utmaningar, bland annat genom förstudie och analys, samt skapa kundbehov och affärskontrakt.
 • Följa aktuella bransch- / marknadstrender, samt delaktig i företagets affärskritiska förbättringar och erbjudande.
 • Med starkt självledarskap, engagemang och gott samarbete, bidra till att Eton Systems når uppsatta affärsmål.

VI ERBJUDER

Du blir en del av ett innovativt företag som ligger i framkant gällande effektivisering av lätt tillverkningsindustri. Vi har en platt organisation, med korta beslutsvägar och en företagskultur som symboliseras av engagemang, kundfokus, kunnighet och innovation. Du får ett stort eget ansvar och samtidigt möjlighet att både påverka och utveckla ditt och ditt teams riktning, struktur och säljkultur.

OM DIG – ERFARENHETER & KVALIFIKATIONER

För att vara framgångsrik i rollen som European Sales Manager, är du affärsmässig, en vass förhandlare och förstår vad som krävs för att skapa positivt resultat. Du har förmåga att prioritera, strukturera och planera ditt arbete. Du har modet att testa nya tillvägagångssätt och förmåga att ställa krav och argumentera för din sak när det behövs.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från projektförsäljning med långa säljcykler, samt insikt i och vana av värdebaserad försäljning. Du har intresse för system och ny teknik som skapar förbättringar och effektivisering inom produktion, samt gärna arbetat med projektledning och metoder för effektivisering, såsom 5S och Lean. Erfarenhet från framgångsrik försäljning mot OEM / tillverkningsindustri är ett krav och vi ser gärna att du tidigare har arbetat internationellt. Du har mest troligt en ingenjörsexamen, alternativt eftergymnasial teknisk utbildning, samt van användare av IT system; såsom Microsoft Office, CRM, affärssystem, samt gärna förståelse för CAD, process- och projektledningssystem. 

Din säljkarriär har präglats av internationell och komplex försäljning, där din insats baserats på förstudie, analys och projektledning, samt att kommunicera och argumentera för ROI och hur system kan skapa förbättringar, såsom ergonomisk, miljösmart och effektiv produktion.

Du motiveras av värdebaserad försäljning och utmanas av innovativ teknik och produktionsutveckling som skapar lösningar för en hållbar och mer effektiv arbetsmiljö.

Ditt arbetssätt präglas av ett starkt självledarskap och måldrivenhet. Som person och affärspartner, blir du ihågkommen för ditt entreprenörsdrivna och tydliga affärsfokus, din nyfikenhet och ditt inspirerande sätt som skapar delaktighet och engagemang hos både kollegor och kunder.

Om dig i korthet:

 • Kommersiell kunskap, samt erfarenhet från att förhandla och bygga goda relationer internationellt.
 • Teknisk och intresse för innovativ teknik, såsom produktionssystem för effektivare produktion och en hållbar arbetsmiljö.
 • Erfarenhet och framgång från komplex projektförsäljning mot OEM.
 • Förståelse för värdebaserad försäljning – ROI.
 • Förtroendeskapande på alla nivåer, genom lyhördhet, engagemang och ett genuint intresse för kundens utmaningar.
 • Ett driv till att uppnå resultat och sinne för att skapa nya affärsmöjligheter och vinna affärer.
 • God samarbetsförmåga och känsla för att skapa utvecklande och hållbara relationer, internt och externt.
 • Internationell säljerfarenhet och lätt för att kommunicera affärsmässigt på engelska, både i tal och skrift. Affärstyska eller annat tredje språk är meriterande.
 • Teknisk utbildning, kunskap och intresse av förbättringsarbete, såsom Lean och 5S är meriterande.
 • Körkort, samt möjlighet och vilja att resa i tjänsten, främst inom Europa.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kring tjänsten, välkommen att kontakta Kajsa via mobil 0735-21 65 31 eller via e-post: kajsa.sanden@salesonly.se. Intervjuer sker under vecka 48–49. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiell. Varmt välkommen!

OM ETON SYSTEMS

Eton Systems tillhandahåller produktionssystem – utformade för att spara tid, utrymme och med funktioner såsom spårbarhet för fullständig kontroll i hela produktionslinjen. Genom att eliminera manuell hantering vid produktion, skapar Eton Systems mervärde för kund.

Industriell produktion har varit fokus för ingenjörer under lång tid nu. Eton Systems vill hjälpa industrier att ta ytterligare ett steg. Eton-systemet är ett system som gör att anställda kan fokusera på att tillföra värde. Vi vet att alla produktionsmiljöer har skillnader. Begränsningar i utrymme och materialflödet för att nämna två. Därför är varje system vi skapar unikt utformat för att passa dina behov. Mer information om Eton systems finns här.

Läs om mina kollegor

Viktig information!

Det pågår löpande bedrägeriförsök mot användare av tjänster på internet och just nu är det mycket aktiviteter kring olika kommunikationsplattformar där bedragare utger sig för att komma från oss på SalesOnly.

Vi vill betona att vi på SalesOnly aldrig kommer att använda tjänster såsom WhatsApp, Telegram, Apple iMessage, Instagrams direktmeddelanden, Facebook Messenger eller SMS för att initiera kontakt med våra intressenter. Vi kommer heller aldrig att be er om känslig information via dessa kanaler.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor!