Lediga jobb

Global Key Account Manager

Global Key Account Manager till världsledande SICK:

Vill du bli en del av ett globalt företag som är en av de största tillverkarna av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering med marknadsledande närvaro i Sverige? Har du erfarenhet av teknisk försäljning mot automationsbranschen? Då är det dig vi söker!

SICK står inför en spännande och expansiv resa därför söker vi nu en Global Key Account Manager. Vi söker dig med ett strategiskt men samtidigt framåtlutat mindset som vill vara med och påverka företagets fortsatta tillväxt. Vi söker specifikt dig med bakgrund som Försäljningschef/KAM där du framgångsrikt har lett försäljning mot stora globala kunder med komplexa tjänster och långa säljprocesser. Du kommer att ha en central roll i en organisation som präglas av korta beslutsvägar och högt till tak.

OM TJÄNSTEN – ANSVAR OCH UPPGIFTER

Som Key Account Manager kommer du att ansvara för vår internationella försäljning med fokus på Sverige, Kina, Polen, Belgien och även USA m.fl. Dina nyckelkunder är bland de största inom elektrifiering och Automotive med ett attraktivt erbjudande för hela världen.

I rollen som Global KAM ansvarar du för att driva och utveckla vår försäljningsprocess, och du agerar säljchef för SICKs säljare som samarbetar med dina nyckelkunder. Du ser till att ha en klar målbild med bearbetningar på flera nivåer i kundens organisationer för att bygga långsiktigt starka relationer. Du håller dig ständigt uppdaterad med utvecklingen i kundens organisation där du är informerad tidigt om kommande projekt och anbud.

Summerat utvecklar du SICKS affär i en global marknad för att nå uppsatta försäljningsmål och lönsamhetskrav. Du sitter med fördel tillsammans med övriga kollegor i Göteborg och rapporterar till vår säljchef.

SICK ERBJUDER:

  • En internationell tjänst där du erbjuder världsledande produkter och tjänster som ligger i teknikens absoluta framkant
  • Möjlighet att få vara med att vidareutveckla ett framgångsrikt bolag med högkvalitativa produkter och innovativa lösningar i ett kunskapsintensivt företag
  • En chans att självständigt bygga vidare på en marknad med starka tillväxt- och utvecklingsmöjligheter
  • En miljö med mycket kompetenta, lojala, engagerade och trevliga arbetskollegor

OM DIG:

För att vara framgångsrik som KAM hos oss tror vi att du har säljerfarenhet från försäljning av tekniska/komplexa lösningar, erfarenhet från Automotive eller batteriindustrin. Det är även viktigt att du är beredd på att anta utmaningen att arbeta internationellt med kontinuerliga resor – främst inom Europa och USA.

Vidare har du:

  • Minst 5 års erfarenhet som KAM inom teknisk försäljning med internationellt fokus
  • Erfarenhet av långa säljcykler
  • En pedagogisk och analytisk förmåga
  • Teknisk förståelse och utbildning på högskolenivå eller motsvarande
  • Mycket god affärsengelska i tal och skrift
  • CRM-vana

Är du rätt för oss, och vi rätt för dig? Varmt välkommen med din ansökan.

(På grund av semestertider sker all återkoppling v: 33)

Trevlig sommar!

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Selander på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video – med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Mer om SICK:

SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 10 000 anställda och en global verksamhet är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. Vi är idag 75 anställda med en omsättning på ca 400 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i affärsområdena Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer

Läs om mina kollegor