Key Account Manager

Stockholm

OM TJÄNSTEN 

Vill du bli en del av ett globalt företag som är en av de största tillverkarna av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering med marknadsledande närvaro i Sverige? Har du erfarenhet av teknisk försäljning mot automationsbranschen? Då är det dig vi söker!

Som teknisk Key Account Manager har du en viktig roll i SICKs säljorganisation. Du ansvarar för att utveckla och underhålla befintliga kunder inom affärsområdena: fabriksautomation och logistikautomation. Viktigt i rollen är att bygga nätverk med olika intressenter och arbeta proaktivt för att SICK ska vara det självklara valet.

Dina kunder är till exempel logistikföretag och/eller producerande verksamheter i Sverige. Till din hjälp har du interna specialister med olika kompetenser som kommer hjälpa dig att lyckas i rollen. Stor del av din tid blir ute på fältet, där du bygger starka relationer med befintliga kunder, förstår deras behov och erbjuder helhetslösningar.

OM DIG 

Vi tror att du som söker är en affärsdriven säljare som brinner för att bygga långsiktiga relationer till kunder och intressenter. Som en konsultativ teknisk säljare behöver du ha en förståelse för hur säljprocessen fungerar från projekteringsstadiet till avslut för att kunna erbjuda kunden en förstklassig lösning. Du är självgående och uppskattar att arbeta tillsammans med ditt team och övriga kontaktytor i organisationen.

För att lyckas med uppdraget behöver du vara trygg i ditt ledarskap. Det tillsammans med en stor dos struktur och planering kommer att vara nyckeln till framgång. Som KAM ansvarar du för att bygga upp och driva vår affär med nyckelkonton på nationell och internationell nivå. Du upprättar, förankrar och kommunicerar taktiska och strategiska planer för att skapa långsiktiga och lönsamma KAM kunder.

Dina huvuduppgifter blir att ansvara för våra kunders försäljningsutveckling inom SICKS samtliga produktområden. Du identifierar affärspotential och kundbehov. Du genomför egna kundmöten, offererar, förhandlar avtal och utvecklar befintliga KAM kunder.

Krav för tjänsten är följande:

  • Du har flerårig teknisk säljerfarenhet gärna inom Factory Automation och/eller Logistics Automation
  • Minst 5 års erfarenhet av tekniskt försäljningsarbete
  • Internationell säljerfarenhet
  • Intellektuell höjd och förmåga att snabbt omvandla teknisk information till kundvärde
  • Vana av att arbeta gentemot C-level beslutsfattare
  • B-körkort
  • Stor vana att strukturera och planera din tid och givetvis en vana att arbeta i CRM
  • Förmåga att formulera dig professionellt på svenska och engelska både tal och skrift (talar du dessutom Tyska är det en bonus).

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kristin Selander. Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande – varmt välkommen med din ansökan redan nu! Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristin. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via ”Ansök här” i annonsen.

Intervjuer och återkoppling sker under v: 2 på grund av julledighet.

Läs mer om SICK:

SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 10 000 anställda och en global verksamhet är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. Vi är idag 75 anställda med en omsättning på ca 400 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i affärsområdena Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer.

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan