National Key Account Manager

Stockholm

Har du erfarenhet av B2B-försäljning och ett etablerat nätverk inom installationsbranschen? Vill du arbeta med branschens starkaste varumärke på ett internationellt företag? Söker du en roll i en organisation som präglas av innovation, utveckling och hållbarhet? Då vill vi att du läser vidare.

Signify är idag Europas ledande företag inom belysningsbranschen med varumärket Philips, ett starkt etablerat produktsortiment och nya innovativa lösningar inom smart belysning. Som det enda koldioxidneutrala företaget i branschen är hållbarhet något som präglar hela vår verksamhet. Signify expanderar kraftigt i Sverige och ser fram emot att utöka sitt säljteam ytterligare.

Vi letar efter en National Key Account Manager till vårt Trade team med ansvar för de största och rikstäckande installatörerna. I vår strategi för rikstäckande installatörer spelar du en nyckelroll för att driva Signify’s arbete att bli etablerad som installatörens förstaval av belysningslösningar. 

Vad vi erbjuder:
Som National Key Account Manager på Signify får du arbeta i ett globalt, branchledande och innovativt företag. Produktportföljen inkluderar inomhus och utomhus belysning, men även InteractPro proffsmarknadens motsvarighet till Philips Hue samt 3D printade armaturer och UV-C. Vi är ett positivt team med hög energi som jobbar nära tillsammans. Du kommer sitta i helt nyrenoverade lokaler i Kista dit vi flyttade sommaren 2021.

Signify har stor tillväxtpotential på den svenska marknaden och du har mycket goda möjligheter att nå dina försäljningsmål. Du får en marknadsmässig grundlön och mycket attraktiv andel prestationsbaserad bonus samt tjänstebil. Till ditt förfogande har du även annan teknisk utrustning för att sköta ditt arbete på ett professionellt sätt.

Om tjänsten:

I dina ansvarsområden ingår att ta fram säljstrategi och utvärdera eventuella justeringar i strategin löpande. Du driver arbetet mot installatörernas huvudkontor samt leder avtalsförhandlingar med mera. Tillsammans med säljteamet planerar du säljarbetet med de rikstäckande installatörerna på respektive distrikt samt deltar på utvalda kundmöten. Du ansvarar även för analys och rapportering av försäljningsutfall samt uppdaterar säljteamet på status och fokusområden. 

Du arbetar med både inomhus -och utomhusbelysning samt connected lighting InteractPro med främsta fokus på projektförsäljning. Du kommer arbeta långsiktigt med varje kund både på huvudkontorsnivå och utvalda filialer, samt tillsammans med säljteamet. En viktig del blir att etablera nya relationer med nyckelpersoner hos de rikstäckande installatörerna, men även fördjupa relationerna med befintliga kunder.

Idag består Trade teamet av 12 personer där säljteamet är placerade runt om i landet, och med ytterligare funktioner baserade på kontoret i Kista. Du har närhet till dina kollegor i landet genom regelbunda teammöten och individuella uppföljningar, samt en löpande kontakt i det dagliga arbetet.
Om dig

Vi söker dig med försäljningserfarenhet inom B2B och gärna med ett etablerat nätverk inom installationsbranschen och/eller belysning. Vi ser helst att du har någon typ av eftergymnasial utbildning.

Som person är du utåtriktad, positiv och proaktiv. Du har ett starkt eget driv och ser hellre möjligheter än hinder i ditt arbete. Därtill uppskattar du en varierande vardag med mycket ansvar.

Du är van att arbeta i CRM-system och du ser nyttan av systemet för såväl teamets som din egen säljplanerings skull. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Signify, tidigare känt som Philips belysning, är världsledande inom belysning för företag och konsumenter samt belysning för Internet of Things. Våra energieffektiva belysningsprodukter, system och tjänster gör det möjligt för våra kunder att njuta av en överlägsen ljuskvalitet och göra människors liv säkrare och bekvämare, företag mer produktiva och städer mer livliga. Med en försäljning på 6,2 miljarder euro 2019, cirka 38 000 anställda och en närvaro i över 70 länder frigör vi den extraordinära potentialen för ljus för ljusare liv och en bättre värld. www.signify.com

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan