Säljchef till Ahlsells specialistområde Arbetsplats

Malmö

Branscherfaren Säljchef med starkt affärssinne till Ahlsells nya specialistområde Arbetsplats inom division Industri, under produktområde Verktyg & Förnödenheter! Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA, VS, Fastighet, Klimat, El och Industri.

Nu erbjuds möjligheten till mycket intressant och utvecklande tjänst som Säljchef till Ahlsells nya satsning inom specialistområdet Arbetsplats. Din erfarenhet från framgångsrikt säljarbete och kommersiell produktutveckling gentemot industrin, kombinerat med goda ledaregenskaper värdesätts starkt. Är du redo för en nationell och affärskritisk roll som Säljchef för Ahlsells nysatsning inom specialistområdet Arbetsplats?

OM TJÄNSTEN & VAD VI ERBJUDER DIG

Tjänsten som Säljchef för specialistområdet Arbetsplats innebär att du vill utveckla koncept och paketera erbjudanden, samt att bidra till Ahlsells fortsatta framgång utifrån ett strategiskt, affärsdrivet och inspirerande arbetssätt. Du kommer även att vara med och bygga ett säljteam och tillsammans driver ni försäljningen för att utveckla affären och nå önskad tillväxt inom specialistområdet Arbetsplats.

I rollen som Säljchef Arbetsplats arbetar du nära och aktivt med Ahlsells säljorganisation på nationell basis och vi ser gärna att du utgår från Ahlsells kontor i Malmö, alternativt i Stockholm, Göteborg eller Örebro. Du rapporterar till Marcus Lång, Marknadschef Verktyg & Förnödenheter, division Industri.

Ditt ansvar och uppdrag i korthet:

  • Definiera och ta fram marknadsplanen för Arbetsplats, samt ta ägarskap för genomförandet.
  • Resultatdrivet samordna och utveckla säljdrivande kundaktiviteter för specialistområdet Arbetsplats.
  • Anställa och bygga ett säljteam som du leder och utvecklar.
  • Utbilda och delta på sambesök, samt strukturerad uppföljning från marknadsaktiviteter.
  • Planera, paketera, driva och följa upp nya arbetssätt, projekt och koncept.
  • Ta fram och genomföra utbildningsinsatser inom specialistområdet Arbetsplats.
  • Strategisk affärsplanering som går i linje med produktområdet Verktyg & Förnödenheters verksamhetsplaner.
  • Strategiarbete, samt bidra med öppenhet, nytänk och affärsutveckling.

Som Säljchef för specialistområdet Arbetsplats inom division Industri och under produktområdet V & F, får du chans att genom ett öppet, värderingsstyrt och kommunikativt ledarskap utveckla dig själv som ledare, samt berörda säljare. Med ett starkt engagemang, klart och inspirerande ledarskap, skapar du förutsättningar för en tydlig riktning och motiverade medarbetare.

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna och samtidigt teamorienterade aktiviteter. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ta och ge stöd internt. 

Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje. Nöjda medarbetare ger nöjda kunder, likväl som att fungerade arbetsprocesser skapar effektivitet och finansiell framgång. Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen!

OM DIG

För att trivas i rollen som Säljchef behöver du motiveras av att ta ansvar och för att bygga upp ett nytt specialistområde. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och konceptutveckling. Vidare ser vi att du besitter det affärssinne, driv och engagemang som tjänsten kräver.

Tidigare ledarerfarenhet är meriterande och vi ser gärna att du är en naturlig ledare med förmåga att skapa en god säljkultur med tillit, transparens, teamkänsla och samarbetsvilja. Du har ett modernt, agilt och öppet förhållningssätt och motiveras av att ta rollen som Säljchef seriöst, både i med- och motgång. Självklart trivs du i ledarrollen och du är genuint intresserad av att utveckla dig själv och inspirera ditt kommande säljteam till utveckling och framgång.

För att lyckas med Ahlsells nysatsning inom specialistområdet Arbetsplats och för att skapa förtroende, värderar vi ditt kunnande från branschen samt erfarenhet från att både strategiskt och operativt driva och leda av konceptutveckling. Då tjänsten innebär att utveckla specialistområdet Arbetsplats genom säljare, är det helt avgörande att du gillar försäljning, förstår vår affär samt att du har ett starkt driv och resultatfokus. Ditt affärsnätverk uppfattar dig som lyhörd och förtroendeingivande, med ett genuint intresse för att förstå marknadens möjligheter och utmaningar.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 10-14. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

OM AHLSELL

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Sökord: Säljchef, KAM, Key Account Manager”, Säljtjänst, Försäljningschef, Säljare, Försäljning, specialistsäljare, Affärsutveckling, Konceptutveckling, Bygg, Industri, Arbetsplats, Verktyg, Förnödenheter

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan