Key Account Manager – mot ÅF

Göteborg

Resultatdriven och engagerad KAM – med ansvar för försäljning gentemot kedjor i Norden! Acreto är en svensk importör och distributör av ett flertal ledande varumärken, som inom sitt respektive område är unika och bäst klassen.
Vi marknadsför och säljer produkter från kategorierna myggskydd (Mosquito Magnet, Thermacell, Mr Mosquito), värmekläder (NeverCold), värme & klimat (Heatlight, Tansun, Bionaire) samt husgeråd (Crock-Pot, FoodSaver och Breville). Med tillväxt genom fler varumärken, högre krav från leverantörer, fler kunder och utökat fokus på övriga länder i Norden, behöver Acreto utveckla och förstärka försäljningsavdelningen med ytterligare en Key Account Manager.

OM TJÄNSTEN

I rollen som Key Account Manager kommer du ansvara för försäljningen gentemot flera av Acretos större kunder; välkända och etablerade kedjor i Sverige och en del i Norden. Exempel på kunder; Granngården, Bauhaus, Clas Olsson, Kjell & Co, XXL, Mediamarkt, Jula, Bolist, K-Rauta, ICA, Net-on-Net, Elkjöp, Power mfl. 

Du kommer att arbeta verksamhetsnära med 1-2 resor per vecka till kundernas huvudkontor på nordisk basis. Rollen innebär främst att utveckla affären hos våra befintliga kunder, men även hantera nyförsäljning på kedjor vi ännu ej är etablerade hos. Du kommer ingå i ett mycket engagerat och framgångsrikt säljteam som rapporterar till försäljningschef. Tjänsten utgår från Acretos huvudkontor i centrala Göteborg.

OM DIG – Erfarenheter & Egenskaper

Du är entreprenören som drivs av att finna lösningar som skapar lönsamhet för din kund. Vi ser gärna att du har kunskap och vana från kategoriarbete och de krav som ställs på central kundnivå. Som person är du socialt kompetent, initiativrik, engagerad, resultatorienterad och strukturerad. Du uppskattar konkreta mål och uppnår dem genom väl genomtänkta aktiviteter, med rätt verktyg och handlingsplaner. Du brinner för att utveckla dina kunders affär och etablerar enkelt goda relationer. Du är van att arbeta självständigt och tycker samtidigt om att samarbeta. Självklart är det även positivt att du precis som vi, brinner för våra unika och funktionella produkter och har förmåga att ge input till koncept- och produktutveckling. Vidare ser vi att du har:

  • Flera års erfarenhet av KAM-arbete och därigenom vana och förmåga att planera, prioritera och följa upp försäljningsaktiviteter.
  • Goda kunskaper i presentationsteknik och förhandlingar.
  • Erfarenhet från branschen; gärna sålt och arbetat inom SDA och/eller trädgårdsprodukter.
  • God ekonomisk förståelse och vana av att arbeta med avtal, kalkyler, samt digitala affärssystem.
  • Ett gott sinne för siffror och resultat; samtidigt som du är lyhörd för marknaden och dina kunders behov.

Vilka är vi på Acreto?

Acreto växer och har sedan 2017 gått från 12 till 19 anställda med en omsättningsökning från 58 mkr 2015 till 132 mkr för 2019. Målsättningen för 2022 är 300 mkr. Därför söker vi en målinriktad, affärsmässig och driven Key Account Manager till vårt engagerade säljteam.

Vi brukar säga att vi är engagerade i det vi gör och det är för att vi trivs på jobbet. Vi tror att det är den personliga inställningen som gör att vi lyckas. Hos oss är förändring det naturliga tillståndet och när vi söker efter nya medarbetare, letar vi efter dem som har den inställningen. Det ska vara roligt att jobba, vi ska känna oss stolta över det vi gör och i förändringar ser vi möjligheter. Här har rätt person möjlighet att bli framgångsrik och delaktig i Acretos framtida utveckling. Vi vill att du ska vara med och aktivt bidra till Acretos gemensamma framgång och värderingar! Mer om Acreto, läs här.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs vecka 42–44. Varmt välkommen med din ansökan!

Inget för dig?

Gå tillbaka till arkivet med lediga jobb eller skicka in en spontantansökan så får du uppdateringar när något liknande dyker upp.

Tillbaka till lediga jobb Spontanansökan