Karriär

Rekryterarens 5 bästa CV-tips!

1) En grundregel när du skriver ett CV eller ett personligt brev är att inte skriva för mycket. Tänk att dina ansökningshandlingar ska fungera som en intresseväckare, skriv tillräckligt mycket för att vi ska förstå varför du är relevant för tjänsten, men en roman är aldrig nödvändigt. Spara en del av dina ess i rockärmen till intervjun!

2) Se till att strukturera ditt CV på ett tydligt sätt så kan vi snabbt få en överblick kring vad du gjort tidigare. Vi rekryterare läser ca 400 CV:n om dagen och uppskattar enkelhet! Förslag på struktur:

  • År och månad – år och månad (tiden där du arbetade på företaget),
  • Namnet på företaget samt en kort beskrivning om vad de gör samt vilken bransch de verkar inom (så slipper vi googla alla företag),
  • Din roll/titel och dina främsta arbetsuppgifter,
  • Dina nyckelprestationer. Tex ”vann pris som bästa Rookie” eller ”hade en måluppfyllnad på 120%”. Det kan också vara projekt du genomfört eller något annat du är stolt över.

3)  Håll gärna en personlig men inte privat ton i dina ansökningshandlingar och försök inte ”skämta till det”. Presentera dig själv på ett professionellt sätt i skrift men visa gärna att du har humor i vår kommande personliga intervju.

4) Var rädd om dina referenter och lämna inte ut deras kontaktuppgifter i ditt CV. Betrakta dem som värdehandlingar och skydda dem mot oseriösa aktörer som kan ringa utan förvarning. Seriösa rekryterare ber alltid om dina referenser när det blir aktuellt i processen.

5) När du skriver ett personligt brev, gå tillbaka till annonsen till det jobb du söker och tänk att du ska svara på den. Titta på annonsen! Vad frågar vi efter? Beskriv varför du har det som krävs och motivera varför vi ska välja just dig! Varför vill du just till den här tjänsten, det här företaget?  Återigen, håll det kort och kärnfullt men kom ihåg att du får en guldstjärna när du riktar ditt personliga brev på ett snyggt sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *