Karriär

3 tips hur du lyckas i en telefonintervju!

Karriärtips

Våra researchers och rekryteringskonsulter på SalesOnly läser varje dag en mängd CV:n och går därefter vidare med att telefonintervjua kandidater. Vid dessa inledande telefonintervjuer i början av en rekryteringsprocess blir förutsättningarna ganska annorlunda och även hur du förbereder dig. Så hur gör du egentligen för att lyckas i en kort telefonintervju? 

Inför en anställningsintervju är det ofta vanligt att nervositeten kan slå till, det är även mycket som bör förberedas inför en intervju. När den också då dessutom ska ske över telefon kan det kännas lite extra pirrigt. Hur viktigt är det till exempel att tänka på när och i vilken miljö du ska ta ditt samtal? Vi har här tre konkreta tips från våra researchers och rekryteringskonsulter vad du kan tänka på inför din telefonintervju:

Håll reda på vilka jobb du sökt och varför

Detta låter kanske självklart men faktum är att det kan vara svårt att hålla reda på vilka jobb du sökt till om du är aktivt sökande och söker flera jobb samtidigt men det är viktigt att lägga detta på minnet då det annars kan ge ett intryck av att du inte riktigt har en klar tanke med varför du söker till just detta företag. Se till att söka upp all information du kan tänkas behöva om företaget och skriv upp några frågor som du kan ställa.

Var engagerad och flexibel

Även om du blir uppringd vid ett mindre bra tillfälle så låt rekryteraren veta att du är intresserad av den tjänst som du sökt och visa dig flexibel i att kunna ta samtalet där du är eller ge en exakt tid då du kan återkomma. Om du visar ditt engagemang och nyfikenhet så förblir du intressant att prata vidare med.

Ha en klar tanke om framtiden

Tänk igenom och reflektera över dina mål och varför du sökt just den tjänsten. Skriv ner vart och i vilken position du ser dig själv i framtiden. Är det svårt att definiera, börja gärna skriva ner för dig själv vad du behöver och lockas av i en ny roll.

Vill du komma i kontakt med oss för att få mer tips eller har du frågor om en specifik tjänst – kontakta oss här!

Läs också våra bästa tips här på hur du lyckas på Linkedin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *