Karriär

Begreppsförvirring!

Vad är det som gör att så få kvinnor vill jobba med försäljning?

”Jag vill jobba med människor!” är en mening som jag i min roll som rekryteringskonsult så ofta har hört, framförallt från kvinnor. Nästa alla säger i nära anslutning till den meningen, ”men jag är ingen säljare!” Gärna i lite lätt falsett…

Och vad är det en säljare gör i sin vardag? Med utgångspunkt i den egna verksamhetens mål och affärsplan är säljarens uppgift att få andra människor och verksamheter att förstå värdet av just deras produkt/tjänst. Rollen och uppgiften är att hjälpa kunden att lösa ett problem, vad det nu än kan vara. I alla säljande roller har man mycket kontakt med många människor, i vissa roller sker kontakten IRL och i andra via hjälpmedel. Gemensamt är många kontakter, service och problemlösning.

Det som fascinerar mig är rädslan! Rädslan att kalla sig för säljare. Hur kan det komma sig att så många fantastiska kvinnor är så rädda för att närma sig yrket säljare?

 

Viktig information!

Det pågår löpande bedrägeriförsök mot användare av tjänster på internet och just nu är det mycket aktiviteter kring olika kommunikationsplattformar där bedragare utger sig för att komma från oss på SalesOnly.

Vi vill betona att vi på SalesOnly aldrig kommer att använda tjänster såsom WhatsApp, Telegram, Apple iMessage, Instagrams direktmeddelanden, Facebook Messenger eller SMS för att initiera kontakt med våra intressenter. Vi kommer heller aldrig att be er om känslig information via dessa kanaler.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor!