Karriär

Vad skapar stolthet?

Det är såklart olika saker för oss alla. För mig handlar det om de små nyanserna när andra förstår det jag kämpat och blött för, det jag innerst inne vet är rätt och bäst, det som är min passion. Det handlar om familjen, barnen och en massa saker. En väldigt stor del är det vi på SalesOnly tillsammans bygger. För mig är det magiskt när jag hör mina kollegor driva en dialog med en kund på ett retoriskt ”rätt” sätt, när de driver på sina processer eller affärer på ett tydligt och affärsdrivet sätt. När vi med passion stöttar en kollega, hälsar på en kandidat eller sliter för att få ihop vår vardag.

Det är också när vi får erkännanden från omvärlden. Det är när vår regionchef i Väst Anna-Maria Engdahl blir tillfrågad om hon vill skriva en krönika, när jag blir tillfrågad om jag vill bli intervjuad om min åsikt för ProSales, när vi blir referenser för en ny uppstartad KY-utbildning. Eller när LinkedIn står på scen på Brian Tracy säljkonferensen och berättar om hur man bygger varumärke och skapar engagemang på LinkedIn och vi blir presenterade som bäst i Sverige på just det.

Vi har alla olika perspektiv, och för mig som i dryga fem år har drivit, kämpat med blod, svett och tårar och alltid rest mig upp förväntar jag mig av mina kollegor att de, precis som jag, tar ansvar för sin egen resa.

Jag vet att för att orka vara hos oss och vara framgångsrik måste man ha sin egen, starkt förankrade, känsla för vad man vill åstadkomma och hur man själv vill känna på dagarna. Vi har en tuff vardag och vi ställs ständigt inför kluriga situationer där det ALLTID ställs krav på att man som konsult äger ansvaret för att säkerställa att det blir bra i slutändan.

Det är tufft att alltid vara den som måste ta saker vidare! Om man i de tuffa stunderna har sin kompass mot rätt mål blir det automatiskt så att vi lyfter rätt fot först och fortsätter gå. Och om man faktiskt inte vet vilket ben som ska lyftas först gäller det att våga be om hjälp! Hos oss har man förmånen att ingå i ett sammanhang med 24 passionerade, kloka och generösa människor som vill varandra väl och inget hellre vill än att vi alla ska lyckas.

Ett trick är också att ta vara på de stunder när man får gåshud för att något är så j-a bra eller man får feedback från någon, spara på de stunderna, mailen eller vad det nu kan vara och ta fram dem när det är tufft! För som bekant, det blir aldrig bättre eller roligare än vad man gör sig!