Karriär

”Lyckan är inte att nå sitt mål – Lyckan är att vara påväg”

“Lyckan är inte att nå sitt mål, lyckan är att vara på väg” – Ett känt citat från smålandslegenden Ingvar Kamprad. Vad menar han egentligen?

Kan tyckas låta paradoxalt då vi som älskar försäljning älskar avslut, stänga affärer, komma i mål! Lyckan att vinna! Vi drivs av att vinna! Vinna en persons förtroende och tillit. Det som i slutändan betyder att vi fått en person att köpa. Köpa DIG! Ditt eget varumärke!

Det är som ett vattenglas (denna metafor har jag lånat men jag tycker den är klockren). Du odlar din tillit och respekt (varumärke) droppe för droppe över lång tid. Det tar tid att “fylla glaset”. Men det går rysligt fort att rasera det (hälla ut glaset). Så vårda ditt varumärke ömt. Det är det du blir bedömd på – av andra! (också digitalt, glöm inte det).

Men vad är det då som får oss att fortsätta, igen och igen, med tanke på att det finns nog inga andra yrken än försäljning där man får fler nej än ja, varje dag! Ändå tycker vi försäljning är det roligaste som finns!  Men det är kanske därför vi är säljare. Vi har en tro! En sjukt stark tro! Tron på det vi håller på med (har man inte det kasta in handduken). Tron på att hjälpa andra lösa deras problem! För vi vet att det kommer ett ja till slut! Vi vet inte när, men vi vet att det kommer – för den som inte ger upp – och den känslan är obeskrivlig – när du kämpat som f….n hur länge som helst! YES! Där satt den! Äntligen! TOTAL LYCKA!

Jag delar Ingvars citat om att “lyckan är att vara på väg”. Alla händelser längs vägen är bara delmål för mig. Delmål som givetvis firas om de nås, men bara för en kort stund. Sen är det på det igen! Nästa steg på resan…

Niklas heter jag och är grundare till Instacruit. Det jag beskriver ovanför upplevde jag bara för några månader sen. TOTAL LYCKA! Vår vision är “att bygga det mest värdefulla jobb & karriärnätverket för jobbsökare och professionella rekryterare globalt”. På 60 sekunder med mobilen matchar vi jobbsökare med professionella rekryterare var som helst i världen. Resan startade för 2 år sedan i Norge och nu är vi äntligen igång i Sverige sen i slutet av oktober.

Det var detta ögonblicket, delmålet, jag har drömt om från start! Det som skulle bidra till och möjliggöra att vi kan nå vår globala vision! Att hitta en partner som delar visionen och som vill vara med på resan. JA:et kom! Det tog två år! Ge inte upp!  Nu är vi på väg!

Niklas Lerner

Grundare Instacruit

www.instacruit.se

Om du är nyfiken att prata nya möjligheter med en professionell rekryteringskonsult som är specialist på försäljning hittar du dem enkelt på Instacruit. Det tar bara 60 sekunder!