Karriär

Mot nya utmaningar!

Efter två år på SalesOnly skriver jag nu mitt första blogginlägg, helt fantastiskt att det blir något alls med tanke på att jag inte älskar att skriva men när sista dagen närmar sig har jag mycket att säga.

Min karriärsresa började i oktober 2014, efter ett år på PA-programmet var det dags att skaffa sig lite praktisk erfarenhet. I en djungel av stora rekryteringsföretag bestämde jag mig för att ha en annan approach än mina studievänner, jag skulle söka mig till mindre företag som inte hade några annonser ute dit alla söker. Jag ringde fler samtal och skickade fler mejl än jag kan minnas i hopp om att någon skulle vilja ha ett möte med mig, några svarade och en av dom var SalesOnlys VD Ulrica Ekeroth. Under vårt första möte var jag nervös, facinerad av den otroliga utsikten från andra hötorgshusets femtonde våning och väldigt tveksam om jag skulle vilja jobba med rekrytering av just säljare, det är väl inget spännande yrke? Bilden ändrades totalt när jag träffade Ulrica, en oerhört färgstark och inspirerande kvinna med pondus men samtidigt en otroligt varm framtoning – henne skulle jag jobba för!

På den vägen var det, jag började min tjänst som trainee och har skrattat, gråtit och kämpat mig igenom dessa år sida vid sida med de bästa kollegorna du kan hitta. Det har varit minst sagt tufft att satsa hårt på sina heltidsstudier och samtidigt vilja satsa på sitt arbete, att företaget jag valde dessutom är SalesOnly gjorde inte saken lättare, det är en tuff arbetsplats som har höga förväntningar på sina anställda men samtidigt en plats som innebär så många möjligheter att utvecklas med stöd från fantastiska mentorer.

När jag nu ska ta mitt nästa steg ut i världen är det med både sorg och glädje, känslan är ungefär som att flytta hemifrån. SalesOnly är som en familj där vi förutom alla syskon som alltid tävlar men också håller varann om ryggen även har den irriterande brorsan som ska retas varje gång Djurgården förlorar ett derby (snyggt nog slutar jag tre dagar innan nästa derby, slump eller ej?), vi har storasystern som får en att tänka efter när hjärnan rusar iväg och inte minst har vi mamman som inspirerar, pushar och ger oss känslan av att vi är ett. Mamman som låter oss alla vara kreativa, få påverka, få växa som individer och som alltid ser till att vi inte glömmer våra värderingar.

Jag kommer vara evigt tacksam för att jag fått vara en del av denna familj och att jag fått växa på mitt sätt i en organisation som är otroligt värderingsstyrd. Får du som läser det här någonsin chansen att ta anställning på SalesOnly, gör det! Den möjligheten är få förunnat och som ung och ny i arbetslivet är det svårt att få samma gedigna erfarenhet någon annanstans.

Mycket har hänt under dessa två år, det öppnades kontor i Danmark och Finland, människor har kommit och gått och SalesOnly har dubblat sin arbetsstyrka. Jag har hunnit se mycket och efter att ha reflekterat över min tid här lämnar med en stark övertygelse, så länge jag känner den passionen för mitt jobb som Ulrica gör för sitt företag vet jag att jag är på rätt plats och så länge SalesOnly drivs av den kvinnan finns det inga gränser för hur långt det kan nå!

Tack för allt SalesOnly och Wise Group, nu flyttar jag hemifrån!