Karriär

Låt oss jobba för dig!

När man är arbetssökande eller på jakt efter en smidig tjänsteövergång, så lägger man ner mycket tid på att gå på intervjuer och träffa både rekryterare och chefer på olika bolag. Man skulle kunna säga att det är ett heltidsjobb. Alla tjänster som man är aktuell för är kanske inte intressanta, samtidigt som alla tjänster som man själv är intresserad av inte blir aktuella för en.

Det är en självklarhet att bete sig på ett visst sätt när man möter en eventuellt framtida arbetsgivare. Men hur viktigt är mötet med rekryteraren? Det är ju ofta ”bara” en mellanhand till dem personer som man faktiskt ska jobba för. Faktum är att mötet med rekryteraren kan vara det viktigaste i din karriär!

Rekryteraren är inte bara mellanhanden, det är din närmsta kontakt till ett nytt jobb, kanske till och med efter att du redan fått ett jobb via ovan nämnda person, eller på annat håll. Det är faktiskt så mycket som ditt främsta verktyg på arbetsmarknaden, och som arbetssökande, utöver ditt CV. Till och med där kan rekryteraren ge dig tips och råd, för att förbättra ditt värde och ansikte utåt mot marknaden. Var inte rädd för att fråga! Det finns mycket tips och råd att hämta.

Därför är det en god tanke att skapa en hållbar relation till en rekryterare, då det samtidigt förhöjer dina chanser att få en spännande anställning både i nutid och framöver. Inte bara kan rekryteraren komma med intressanta jobbtips, så kan samma person förvalta ditt varumärke, direkt ut mot marknaden. Det intrycket du lämnar hos rekryteraren är samma intryck som kommer att förmedlas vidare till dina framtida chefer, men även andra bolag som du inte tänkt på. En rekryterare har vanligtvis ett brett nätverk i olika branscher, och mycket kontakter på olika nivåer i olika bolag. Så, har du lämnat ett gott intryck hos rekryteraren, så kommer du alltid att finnas i bakhuvudet, för ett enormt spektrum av intressanta jobb.

Kom ihåg att en rekryterare är ett viktigt verktyg på arbetsmarknaden, och din snabbaste kontakt till ett nytt jobb. Rekryterarens nätverk är dina framtids möjligheter. Och ingen kan ju förlora på att föra intressanta dialoger kring vilka affärer man driver och vässa till sin omvärldsbevakning, eller hur?