Karriär

Är gigga något för dig?

Arbetsgivare behöver vara mer öppna för framtida arbetstagare som söker korttidsanställningar och andra förutsättningar att arbeta. Men hur påverkar det dig? Vill du arbeta i gig-ekonomin och hur kan du vara en del av den genom att gigga?

Fler och fler människor vill vara fria att skaffa sig mer erfarenheter. Allt tyder på att unga, framtida arbetstagare vill arbeta med projekt och uppdrag som intresserar och inspirerar dem. Samhället är på väg att bli mer öppet för det här sättet att tänka, så fler företag accepterar att människor flyttar och byter arbete mer regelbundet.

Vad innebär det att gigga?

I en gig-ekonomi är det snarare efterfrågan på att en viss typ av jobb ska utföras, än att en viss tjänst ska tillsättas. Det innebär att många traditionella anställningar ersätts av att frilansare som utför arbetsuppgifterna. Istället för att du är anställd tar du kortare eller längre uppdrag – och får betalt för det uppdrag, eller gig, som du tagit dig an. Att gigga innebär alltså att du själv bestämmer vilka arbetsuppgifter du ska ha och kan göra många olika uppdrag för olika arbetsgivare – både korta och långa.

>> Lästips! Så gjorde säljkonsulten succé hos logistikföretaget

Så gör du karriär som giggare

1. Skaffa dig erfarenhet

Sträva efter att utvecklas så mycket som möjligt, snabbare. Utveckla nya färdigheter och erfarenheter från att jobba med många olika företag och uppdrag.

2. Ta uppdrag som utvecklar nytänk

Arbeta i olika roller och uppdrag som inspirerar och intresserar dig att tänka nytt. Håll dig uppdaterad och utveckla allt du brinner för och arbeta på det sättet som passar dig.

3. Bygg ditt egna varumärke

Bli känd i ditt nätverk för den kvalitet du levererar och den skillnad du gör på ett företag.

4. Använd ditt nätverk

Prata med ditt nätverk, utbyt erfarenheter och utvidga det. Genom att använda dina nätverk rätt så öppnar det upp för mer framtida ”gigs”.

Är du intresserad av att gigga som säljkonsult? Kontakta oss!