Karriär

Reflektioner av en rekryteringskonsult

Jag har världens bästa jobb! 

För mig är det solklart, jag har världens bästa jobb! För lite drygt fyra år sedan klev jag in i Hötorgsskrapa nummer två och funderade vart min nya resa skulle ta mig. Jag bestämde mig för små babysteg i början och låta mitt inre driv styra mig. Första steget var väldigt enkelt, jag fick dessutom hjälp av en hiss. Jag klev av på plan 10 och möttes upp av ett potpurri av gemenskap, värme och affärspuls. Nu börjar det. På riktigt. Jag hade en hygglig start där jag utnyttjade mitt personliga kontaktnät för det som fanns var ju inte bara upptaget utan också nästintill obefintligt.

Många cold calls senare nådde jag fram till en försäljningschef som visade intresse, jag fick ett möte och två månader senare en affär. Ett uppdrag, ett förtroende! Det är en fägnad av eggelse att stänga affären och det är bara början till vad som komma skall, kandidatpresentationen. Samma känsla infinner sig när uppdragsgivaren visar sin fröjd av ett bra urval och känslan infinner sig ytterligare(!) en gång när båda parter kommer överens och i mål. Så när det blåser som hårdast och stressen tär på själen föreslår jag att du tar dig tid och reflekterar över vad som motiverar dig och vad som får dig att prestera mot dina mål. Jag har funnit mina tre – affären, kandidatpresentationen och när kandidaten signerat sitt nya anställningsavtal. Tack för att jag får känna så här, tre gånger dessutom!

Som ni hör, jag brinner passionerat för mitt jobb! Hur är det för dig?  Vad brinner du för i din vardag och på ditt jobb?