Affärsinsikter

Cirkulärekonomi vs säljutveckling?

För ett par veckor sedan deltog vi i ProSales Networks sommaravslutning och fick möjlighet att lyssna på Carolina Sachs, Axfoundation. I ett gäng som i normala fall nördar kring utvecklingen av framtidens försäljning och verksamheter var temat lite ovanligt. Carolina är generalsekreterare för stiftelsen som verkar för hållbar tillväxt.

Carolina inleder sin dragning med att visa Ban Ki Moons citat ”We Are the First Generation that Can End Poverty, the Last that Can End Climate Change” och därefter ger hon oss en inspirerande och jobbig bild av nuläget. Det är inget nytt för oss egentligen – vi hör alla detta dagligen. Och vi kan alla göra något lite mer än vad vi gör. På såväl individ som på bolagsnivå.

Vi gick hem efter ett trevligt och lyckat event och kvar satt tanken på vad kan vi göra? På vilket sätt kan vi påverka och skapa hållbarhet?

Ett begrepp som fastnat hos oss är cirkulärekonomi. Vi älskar ordet och innebörden. Att från design av en tjänst/produkt tänka igenom vad man ska använda för typ av resurser/material och hur man ska kunna återanvända så mycket som möjligt är, tror vi, en övning som alla skulle kunna ägna sig åt i högre utsträckning.
För oss som jobbar med rekrytering lever vi dagligen med en arbetsmarknad som är överhettad på vissa håll och stenhårt kall på andra håll. Att inte ha rätt kompetens på plats är oerhört kostsamt och innebär att det blir betydligt svårare att utveckla och växa på önskat sätt.
Många verksamheter står inför ett omedelbart behov av att kompetensväxla och söker febrilt efter rätt kompetenser utifrån. Vi tror att det är läge att i många fall, vända blicken inåt i organisationen och titta över sina guldgruvor. Att re-skilla en trupp dedikerade och passionerade medarbetare kan vara en fantastisk start på en förändringsresa.

Vi kommer under hösten att starta ett projekt där vi vill jobba med bolag som är intresserade av att se över sin säljorganisation i syfte att utveckla och förflytta sig med hjälp av de resurser man faktiskt har. Vet du någon som vi borde prata med?

För att läsa hela Carolina Sachs presentation klicka här!

Vill du ha kontakt med oss så klicka här så hör vi av oss till dig direkt!