Karriär

Byta jobb? Så ska du tänka

Vill du byta jobb? Kanske till och med bransch och arbetsuppgifter? Gör det successivt, hållbart och på ett smart sätt. Läs våra tips och ta nästa steg på ett smart och hållbart sätt.

När är det dags att byta jobb?

Det finns inget direkt svar på när det är läge att byta jobb. Vårt svar är att du själv kommer att känna när du är redo att ta nästa steg mot en ny arbetsplats. Om det är yrket i sig som inte känns motiverande längre – våga tänka utanför boxen. Du kanske inte alltid tänker på att du sitter på en kompetens som kan användas inom ett flertal andra områden. Ett branschbyte kan vara precis vad du behöver.

>> Lästips! Leif bytte bransch efter 30 år: ”Nytändning”

Tänk hållbarhet när du ska byta jobb

Om du på ett smidigt sätt vill byta jobb, bransch och arbetsuppgifter är vår rekommendation att du gör det successivt och hållbart. Exempelvis kan du börja med att tänka på hur din vardag ser ut idag. Ligger dina kunder inom ett visst segment eller arbetar du idag inom en viss bransch? Byt då till ett uppdrag där du har samma kundsegment som du kan nyttja men inom ett helt nytt bolag och andra produkter eller tjänster. På så sätt blir du attraktiv för din nästkommande arbetsgivare då du kan använda dig av dina tidigare kontakter och samtidigt hålla uppe glöden då du lär dig något nytt. I steg två sen när du har lärt dig det nya kundsegmentet eller den nya branschen kan du sedan ta steget fullt ut.

>> Lästips! 5 tips när du ska söka jobb som säljare

Byt jobb och byt inriktning

Ett annat alternativ när du funderar på att byta jobb är att byta kundsegment men arbeta kvar inom samma bransch. Om du vill göra något radikalt kan du också byta arbetsuppgifter internt så som att gå från sälj till marknad, inköp eller produkt. Det är det som är så otroligt härligt och underbart med att arbeta. Möjligheterna för vad man ska göra i framtiden är oändliga och det är du som bestämmer vad du ska göra imorgon.

Tänk smart

För att nästa karriärkliv ska göras i rätt riktning gäller det att utgå från att du hela tiden lär dig något nytt och tar dig an nya ansvarsområden. Se också till att jobba på ett bra och gediget företag med bra värderingar och som kanske är välkänt inom den bransch som du vill verka inom. Dessutom har ju många stora företag också bra utbildningsmöjligheter.

Att byta jobb ska ge dig en personlig utveckling. Därför är det viktigaste av allt att du byter jobb för din egen skull, inte för någon annans.

>> Lästips! Så hittar du din säljmotivation

Kontakta oss gärna för att höra hur vi kan hjälpa dig vidare! Klicka här för att komma i kontakt med någon av oss!