Karriär

Därför är det viktigt att göra en bakgrundskontroll

Då och då dyker det upp nyheter om hur medarbetare brustit i regelverk eller haft kriminella kopplingar. Det brukar medföra att säkerhetsfrågor och frågan om bakgrundskontroll väcks hos många företag. Så hur borde man ställa sig till frågan om bakgrundskontroll – är det en nödvändighet eller är det integritetskränkande?

Vad är en bakgrundskontroll?

Bakgrundscheck eller bakgrundskontroll är en säkerhetsåtgärd som görs vid rekrytering för att se till att man inte anställer någon på felaktiga grunder. Ordet kontroll i bakgrundskontroll kan ibland skapa ett visst obehag hos människor. Som kandidat ska du tänka på att du är en del av en seriös och kvalitativ process. Du som kandidat ska känna dig trygg att vara uppriktig till din rekryterare från start då frågan om bakgrunds kommer på tal.

>> Lästips! Så lyckas du i en telefonintervju

Bakgrundskontroll vid rekrytering

När vi utför en bakgrundskontroll har aktivt valt att inte berätta innehållet i eventuella avvikelser för våra kunder. Vi berättar endast om det är en avvikelse och berättar inte vad. Det är upp till dig som kandidat och arbetsgivare att starta er relation på ett uppriktigt och ärligt sätt! Vi samarbetar med företaget ToFindOut för att göra bakgrundskontroll i våra rekryteringsprocesser. De är ledande i Norden och har stor erfarenhet av att genomföra bakgrundskontroller på ett respektfullt sätt.

Har du frågor eller funderingar kring detta? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Viktig information!

Det pågår löpande bedrägeriförsök mot användare av tjänster på internet och just nu är det mycket aktiviteter kring olika kommunikationsplattformar där bedragare utger sig för att komma från oss på SalesOnly.

Vi vill betona att vi på SalesOnly aldrig kommer att använda tjänster såsom WhatsApp, Telegram, Apple iMessage, Instagrams direktmeddelanden, Facebook Messenger eller SMS för att initiera kontakt med våra intressenter. Vi kommer heller aldrig att be er om känslig information via dessa kanaler.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor!