Affärsinsikter

Alla kan bli sitt bästa jag!

I torsdags hade jag förmånen att ännu en gång medverka i Prosales Network. Dessutom bjöds det på sommaravslutningssession med Henrik Bunge, VD på Björn Borg AB, som berättade om sina erfarenheter genom arbetslivet. Henrik är omtalad och diskuterad för sina många uttalanden kring träning på arbetsplatsen. Aldrig har jag förr hört en person som så enkelt kan konstatera, och jag citerar, ”Jodå, man kan faktiskt tvinga folk att träna”. Det är med ris och ros han fortsätter att implementera operativa och strategiska hälsoplaner på arbetsplatser, och tycka vad man vill om hans metoder, men Henrik kammande hem titeln Årets hälsofrämjande chef. Tillsammans med medarbetarna har han höjt Björn Borgs omsättning med 300% mot föregående period. Han har höjt sitt medarbetarindex till 75% nöjdhet och engagemang (tidigare 60%). Genom fysiologiska tester har mätning presenterat att personalen är 300% starkare än tidigare.
Det finns ingen statistik som konstaterar att en vältränad ledare med organisation, kommer att prestera mer lönsamma resultat. Däremot finns mängder med forskning som tyder på att människan mår bättre och därför presterar förbättrade resultat utifrån primärt fyra perspektiv:

KOST – SÖMN – RELATIONER- TRÄNING
”Framgångsrikt ledarskap”, oavsett om du har en ledande befattning eller ej, handlar om att leda dig själv och att ta dig vidare, mot de mål du lovade dig själv att genomföra.

Utifrån tre tydliga frågeställningar levererande Henrik sin ansats till en av de mest inspirerande föreläsningar jag deltagit i:
 – Vilka problem på en arbetsplats kan ett konkret hälsoprogram faktiskt lösa?
– Hur implementerar man detta ur ett praktiskt perspektiv, hur mäter man resultatet?

– Vilka eventuella risker finns om ett hälsoprogram ska sjösättas?

För att ta del av Henriks hela föreläsning och svar på ovanstående frågeställning, livesändes hela föredraget, klicka på bilden för att ta del av denna!

Summeringsvis kan vi bara konstatera – Vi har alla lika många timmar på dygnet att åstadkomma saker i livet. Det finns troligtvis inget rätt eller fel kring vad just du ska åstadkomma med dessa. Men, om du ska leva ett långt liv, ett balanserat liv där hållbarhet och välmående ska fungera som en röd tråd. Då behöver du utgå från klassisk försäljningsterminologi – Vad är mitt mål? När ska jag ta mig dit? Hur ska jag ta mig dit? Och varför?
Som arbetsgivare har du dessutom ett ansvar och förhoppningsvis en motivator för att uppfylla ditt företags uppsatta mål. För att ta dig dit behöver du dina medarbetare engagerade och dedikerade. Hur ska du komma dit?

Henrik Bunges otroligt karismatiska och ödmjuka sätt att förenkla någonting som egentligen kan uppfattas som relativt komplext. Det jag tar med mig av hans föreläsning är:
Du är din enda fiende att inte lyckas vara den bästa versionen av dig själv. Allt handlar egentligen om att, konsekvent och kontinuerligt arbeta utifrån de saker du enats med dig själv om att genomföra. Lättare sagt än gjort! Henriks erfarenheter och tillvägagångssätt är en bra start att börja. Så vågar du ställa dig frågan – Vilken spegelbild vill du ska se tillbaks på dig när du vaknar på morgonen?