People of SalesOnly

Cecilia Lallerman

Vad jobbar du med, Cecilia?

– Som rekryteringskonsult hjälper jag mina kunder att hitta sin nästa nya stjärnmedarbetare, specifikt till säljorganisationen. Personligen har jag flerårig erfarenhet av ekonomi, men jag är bra på att sätta mig in i nya marknader på ett metodiskt och evidensbaserat sätt. Varje bransch kommer med sina specifika utmaningar och jag drivs av att lösa dem.  

Du är en boomerang – varför kom du tillbaka till SalesOnly? 

– Under mitt första år på SalesOnly fick jag en förfrågan om att bli vd på ett bemannings- och rekryteringsbolag. Jag skulle jobba nära verksamheter inom ekonomi, vilket var intressant med tanke på min bakgrund. 

Jag hade en liten klump i magen när jag berättade om erbjudandet för Jenny Berge, vd på SalesOnly, men jag möttes bara av stöd. “Jag kan vara din mentor!” sa hon.

Väl på plats märkte jag att det inte var en perfekt matchning, och efter ett år av stora förändringar, vakna nätter och oro frågade jag styrelsen om jag hade deras förtroende. Det hade jag tyvärr inte och då valde ägaren att kliva tillbaka in i vd-rollen. Då hörde jag av mig till Jenny igen och möttes av det fantastiska svaret: “Du är alltid välkommen tillbaka!”. 

Vilka nya lärdomar tar du med dig? 

– Givetvis var det tufft att bli ersatt, men jag är nöjd med min insats. Med egna vd-erfarenheter i bagaget har jag en ännu bättre förståelse för ett bolags utmaningar och visioner. Genom att själv ha suttit på kundsidan kan jag nu ännu snabbare greppa nyanserna i kundens situation, vilket är helt nödvändigt för att göra en lyckad rekrytering. 

Jag fick även uppleva hur avgörande förtroende är för att bygga hälsosamma bolag och bra affärer. ‘Trust’ är ju ett kärnvärde för SalesOnly, så jag är helt klart på rätt plats idag.

Vilka utmaningar ser du hos dina kunder just nu och framöver? 

– När jag nu kliver in på SalesOnly för andra gången är marknadsläget helt annorlunda. Behovet av att rekrytera snabbt har ökat, men jag uppmuntrar mina kunder att ha is i magen och inte tänka kortsiktigt – även  om marknaden svajar. Har de tänkt på hur behoven ser ut om 3-5 år? Om kunden tar det i beaktning redan nu kan de förebygga onödiga kompetensglapp längre fram. 

Har du några bra tips till den som går i rekryteringstankar?  

  1. Ha en tydlig rollbeskrivning
    – Det är alldeles för enkelt att fastna i gamla mönster när du gör din kravspecifikation. Utgå inte från den gamla rollen – se ditt personalbyte som en chans att förtydliga och uppdatera rollen.

  2. Var transparent med processen
    – Sätt rimliga förväntningar tidigt. Har du en lång rekryteringsprocess – var tydlig med det till kandidaterna redan från början. 

  3. Ta in en rekryteringspartner
    – Det är lätt att bli hemmablind när man rekryterar själv. När du tar hjälp av en rekryteringskonsult får du ett nödvändigt utifrån-och-in-perspektiv så du inte missar några viktiga steg. 

Vad ser du mest fram emot att utvecklas inom på SalesOnly? 

– Min bakgrund är bred, mitt kontaktnät stort och mina erfarenheter många – och det är just det som är min styrka. På SalesOnly får jag maximera min kapacitet och applicera mina erfarenheter för att förbättra kundernas säljorganisationer. Med min nya, fördjupade förståelse för vd-rollen ser jag fram emot att hjälpa andra vd:ar hitta precis den kompetensen de behöver för att bygga bra bolag.

Hur ser du fram emot att utvecklas på SalesOnly?

–Jag vill rekrytera fler toppsäljare för kundens räkning, bland annat inom FinTech och Banking. Behovet är stort och möjligheterna många. SalesOnly har ett starkt varumärke och en metod som är effektiv och träffsäker. Att rekrytera för ett företag som verkligen tillhör toppen inom säljrekrytering är både väldigt givande och ett stort ansvar.