Lediga jobb

Account Manager Syd

Vad får man om man mixar ett vasst affärsmannaskap med en naturlig förmåga att skapa långsiktiga relationer? Har ni googlat mig? Tillhör du den lilla skara säljare som både har affärsintegritet och som bygger långsiktiga kundrelationer? Varför välja när man kan vara bägge? Är du rådgivande, förtroendeingivande, orädd och är en stjärna på förhandling? Sån är jag! Älskar du pulsen och äktheten i restaurangbranschen/HoReCa och vet vad som är viktigt för dina kunder? Japp, och jag vill vara med och utveckla branschen!

Om detta är du, då är chansen stor att du är vår nya Account Manager i Syd.

Om oss och rollen

Vi på Solera Sweden är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi importerar och säljer både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker från hela världen med en tydlig ambition att utmana och ta ytterligare marknadsandelar. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden, vilket innebär att vi är snabbrörliga och smidiga, men med stora muskler – det bästa av två världar!

Som Account Manager hos oss ansvarar du för uppbyggnad, tillväxt och lönsamhet på ditt distrikt som omfattar Skåne. Du utgår från hemmet och bor med mest troligt runt Malmö eller Helsingborg. Då vi är ett litet team, är det dock viktigt att du som vi är flexibla och kan resa utanför ditt distrikt ibland, tex till Blekinge. Du blir en del av affärsområde On-Trade/HoReCa och dina kunder består av fristående restauranger samt enheter med kedjetillhörighet. Hos oss bygger du din egen kundportfölj, vilket innebär att du från start kommer ägna ca 80 % av din säljtid åt att öppna nya dörrar hos nya potentiella kunder (som du sedan vårdar och utvecklar långsiktigt!) och resterande 20% att utveckla befintliga relationer. Rollen innefattar både direktförsäljning och försäljning via grossist, vilket innebär att avtalshantering och förhandling är en viktig del av ditt säljarbete.

Om dig

Vi har redan konstaterat att du är en stjärna på relationer och affärsmannaskap samt går igång på att vara en del av en tillväxtresa, utöver det ser vi gärna att du har:

 • Ett par års erfarenhet av uppsökande B2B försäljning gentemot HoReCa segmentet i någon form, tidigare erfarenhet av dryckesförsäljning är dock ej ett krav
 • God affärsförståelse samt erfarenhet av avtalsförhandling och kontraktsskrivning
 • Ett sinne för ordning och reda samt förmåga att kunna strukturera och planera din tid
 • En affärsmässig och professionell framtoning med en hög energinivå
 • Möjlighet att resa och ser jobbet som en naturlig del av din livsstil
 • Intresse och passion för mat & dryck
 • Goda kunskaper i Officepaketet och digitala arbetsverktyg
 • Meriterande: Eftergymnasial utbildning

Vi erbjuder

 • Frihet under ansvar att fokusera på det du älskar allra mest; försäljning där försäljning görs bäst: på fältet tillsammans med dina kunder!
 • Chansen att utvecklas tillsammans med oss då du kommer in i en expansiv fas
 • Möjligheten att vara en del av ett företag med gott renommé och högkvalitativa premiumprodukter från ledande varumärken
 • En företagskultur där din röst spelar roll och där vi är lyhörda inför nya idéer

Ansökan

Är det du som är vår nya Account Manager i Syd? Det klart det är! Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Senior Rekryteringskonsult Kristin Axelsson på SalesOnly. För frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kristin på 076-000 18 89 eller kristin.axelsson@salesonly.se, med undantag för semester v 29-32. Vi kommer att intervjua för rollen i mitten av augusti – vänta dock inte med att söka rollen! Finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Läs om mina kollegor