Lediga jobb

Key Account Manager

Söker du en varierande tjänst där du får arbeta strategiskt, relationsbyggande och affärsutvecklande tillsammans med kompetenta kollegor i spännande projekt med våra största och viktigaste kunder inom segmentet Pulp & Paper? Läs vidare! Nu söker vi en senior Key Account Manager.

Om Wibax

Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 350 anställda i koncernen. Wibax omsatte ca 3 500 miljoner kronor år 2023.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi.

Om tjänsten

Som ett led i att ytterligare stärka vårt erbjudande till kunder har vi renodlat vår organisation och till vårt affärsområde Pulp & Paper som är vårt största affärsområde, vill vi addera ytterligare en Key Account Manager.

Du kommer att arbeta strategiskt med försäljning, samtidigt som du breddar våra kontaktytor för att utveckla och fördjuparelationen med våra största kunder. Lika viktigt är det att bygga relationer internt för att driva försäljningen genom anbud. Din vardag handlar om att förstå de olika delarna i verksamheten och se behoven hos kunderna. Du trivs både med det fysiska och det digitala mötet och att arbeta självständigt.    

För att lyckas hos oss krävs det att du är självständig, strategisk och vill växa med bolaget!

Som KAM hos oss kommer att arbeta med kunder inom pappers- och massaindustrin. Teamet består utav en Area Sales Manager och totalt 3 KAM. Mellan er ansvarar ni för ett 30-tal kunder där den mesta av tiden går åt till de 10 största. Du utgår från ditt hemmakontor och det är meriterande om du idag bor i Mälardalen/Stockholm, Uppland eller Gästrikland. Men viktigast för oss är rätt kandidat så vi kan överväga annan placeringsort. Du rapporterar till Area Sales Manager Frank Ljungstedt.

Vi erbjuder

 • Möjligheten att bli en del av ett familjeägt framgångsbolag där goda möjligheter till utveckling finns.
 • Du blir en del av ett finansiellt tryggt och finansiellt stabilt bolag som alltid sätter kunden i fokus.
 • Ett företag som har ett starkt socialt engagemang och som jobbar för hållbarhet och att välja de miljömässigt bästa alternativen.
 • En familjär kultur med stor framtidstro och snabba beslutsvägar.

Vill du veta mer, besök gärna vår karriärsida där du kan läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Vi söker dig som

 • Eftersträvar en varierande tjänst där du får arbeta strategiskt, relationsbyggande och affärsutvecklande tillsammans med kompetenta kollegor i spännande projekt med våra viktigaste kunder.
 • Har säljerfarenhet från basindustrin, gärna pappersmassa industrin, men viktigast är att du har erfarenhet och förståelse för en komplex affär med ofta långa säljcykler.
 • Har erfarenhet från en senior, strategisk KAM-tjänst, alternativt från en senior tjänst på inköpsidan inom basindustri.
 • Van vid att arbeta med avtal och förhandlingar i komplexa affärer.
 • God engelska i tal och skrift är ett krav.
 • Erfarenhet av kemikalier är starkt meriterande
 • Har en examen från Högskola/Universitet som ingenjör eller motsvarande erfarenhet är meriterande

Vidare ser vi att du är en person som älskar att bygga relationer, är analytisk och självgående. Du drivs av att utveckla affärer och är van vid längre och komplexa processer,och du gillar när saker går framåt och att varje dag inte är den andra lik.  

Wibax är stolta över att för andra året i rad fått utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies som delas ut av Deloitte. Tidigare har Wibax även blivit utnämnda till Årets Företagare i Norrbotten och kom på en andraplats som Årets Företagare i Sverige 2022.

Detta är ett av flera fina kvitton på att Wibax är ett företag att räkna med och en arbetsplats att trivas på. Med ett starkt arbetsgivarvarumärke och en kundnöjdhet på över 98% så är chansen stor att du som vår nästa medarbetare ska trivas hos oss på Wibax. Vill du skapa god kemi med oss?

Ansök redan idag!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsulter Per Sävje och Johanna Nygren Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Per via mail per.savje@salesonly.se. eller Johanna johanna.nygren@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande varpå vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Läs om mina kollegor