Lediga jobb

Teknisk Säljare

ViaCon är ledande inom infrastrukturslösningar. Med våra starka nordiska traditioner genomsyras ViaCon av effektivitet och ett hållbart synsätt, vilket kännetecknar allt vi gör. Vår långsiktighet präglar vår vision och våra smarta, framtidsinriktade lösningar inom broar och kulvertar, geoteknik samt dagvattenhantering. Vi fortsätter forma och leda vår bransch.

Om rollen:

Nu utökar vi teamet med en Teknisk Säljare inom vårt affärsområde Broar & Kulvertar. I rollen kommer du att ta ansvar för, samt bidra till att hela affären inom aktuellt produktområde följer företagets uppsatta strategier och målsättningar. Vår prioritet är att du som kandidat idag bor i Malmö-området med omnejd, men vi kan också tänka oss placering i Stockholm

Du kommer arbeta fram tekniska lösningar och förslag att presentera i mötet med våra kunder. Rollen innefattar även att på ett professionellt och utvecklande sätt arbeta tillsammans med ViaCons centrala tekniska funktioner med syftet att långsiktigt vara den ledande aktören på den svenska marknaden!

Arbetsuppgifter:

·        I rollen som Teknisk Säljare arbetar du med kundprojekt, som du blir tilldelad eller själv sålt in, med fokus på teknik, hållbarhet och affärsmässighet.

·        Ditt ansvar omfattar planering, genomförande, ledning, styrning samt budget och ekonomiskt resultat i projekten.

·        Projekten kan vara tidsbegränsade med ett tydligt slutdatum, men kan även innefatta kontinuerlig kontakt med nyckelkunder för uppföljning och arbete med nya hållbara tekniska lösningar.

·        Du förväntas att aktivt arbeta med att bevara och utveckla ett kontaktnät bland våra kunder verksamma både som konsulter inom samhällsutveckling, entreprenörer och byggherrar.

·        Vara tekniskt stöd och rådgivare till vår övriga säljorganisation gällande området Broar & Kulvertar.

·        Deltaga i arbetet med strategi, budgetarbete samt produktsortiment inom området Broar & Kulvertar.

·        Samarbeta inom utförandeprojekt med vår Entreprenadavdelning och ansvara för uppdragsledningen gällande våra interna projekt.

Din bakgrund:

Vi söker dig som är utbildad civil- eller högskoleingenjör, alternativt att du innehar en relevant KY-utbildning med god teknisk förståelse

Vi tror att du idag arbetar hos en teknisk konsultfirma med fokus på bygg- och anläggningsbranschen. Du rör dig i gränslandet mellan den tekniska leveransen och det kommersiella ansvaret, där du drivs av att få arbeta mer med det kommersiella. Alternativt arbetar du idag hos en entreprenör med liknande frågor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning eller uppdragsledning inom bygg- och anläggningsbranschen, eller annan form av likvärdig erfarenhet. Du har goda kunskaper i AMA och känner till TRV-dokumentation samt vet hur du orienterar sig mellan dokumentstrukturer.                      

Det är tydligt meriterande om du har kunskap om den sk Bronormen, eftersom detta är ett centralt begrepp inom vårt affärsområde.

Tjänsten förutsätter goda IT-kunskaper tillsammans med obehindrade kunskaper i engelska och svenska då vi är ett internationellt bolag. Körkort är ett krav.

Som person är du lösningsorienterad, lyhörd och kommunikativ och van vid många kontaktytor. Vi har en jordnära och prestigelös kultur där vi samarbetar och tillsammans når våra ambitiösa mål.

Du erbjuds:

Ett arbete med frihet under ansvar och du kan kombinera distansarbete och arbete på något av våra kontor med dina kollegor. Du kommer att ha en betydelsefull roll i ett bolag med tempo och fokus på hållbara lösningar och kollegor i hela Europa, med stora karriärmöjligheter och ett strategiskt fokus på lärande samt intern utveckling.

Tillsammans med dig kommer teamet att bestå av fyra personer, där två utgår ifrån Stockholm och en utgår ifrån Malmö-området. Totalt inom företaget har vi medarbetare över hela landet med större kontor i Göteborg och Lidköping.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar vi med Per Sävje på SalesOnly.

För bästa kandidatupplevelse ber vi dig, i första steg, söka tjänsten. Om ansvarig rekryterare anser att du har en matchande profil kommer våra rekryterare, i nästa steg, ta kontakt med dig. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mejl då detta strider mot direktiven i GDPR. Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande – varmt välkommen med din ansökan redan idag.

För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Per via per.savje@salesonly.se

Läs om mina kollegor