Lediga jobb

Enhetschef till Optimera i Nyköping

Enhetschef till Optimera i Nyköping – Bygghandel för proffs! Nu erbjuds en utvecklande ledarroll med marknads- och resultatansvar för en välrenommerad enhet med kunnig personal. Dina goda ledaregenskaper värdesätts starkt, i kombination med dina tidigare framgångar från proaktiv och relationsskapande försäljning inom byggbranschen. Vill du med ett starkt affärsdriv, engagerat ledarskap och erfarenhet från bygghandeln, leda Optimeras positiva tillväxtresa i Nyköping?

Om Optimera

Optimeras mål är att vara Sveriges bästa Bygghandel för proffs och erbjuder allt till Proffsbyggare och Proffshantverkare: Byggmaterial, kök, personliga skydd förnödenheter och tjänster mm.

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för proffskunder och har idag 64 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 1000 anställda och omsätter 4,6 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain – en av Europas största producenter och distributörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har mer än 179 000 anställda i 67 länder.

Optimera erbjuder dig

 • En ansvarsfull, utvecklande och varierande tjänst som Enhetschef.
 • Struktur för att bygga vidare på Optimeras tillväxt och framgång.
 • En trygg arbetsplats, med stark och uthållig ägare och sunda värderingar – ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder.
 • Möjlighet att arbeta för ett starkt varumärke med innovativa enkla lösningar, välplanerade enheter och ett kundanpassat sortiment med hög tillgänglighet.
 • Engagerade och tekniskt kunniga kollegor som agerar efter en tydlig företagskultur med ledord som – Personligt, Tryggt och Enkelt.

Om tjänsten

Som Enhetschef för Optimeras lönsamma och välrenommerade enhet i Nyköping, leder du Butiksledare och Lagerledare, samt ansvarar för tio medarbetares utveckling och trivsel. Vidare ansvarar du för enhetens försäljning, resultat, arbetsmiljö och säkerhet. Utöver egen försäljning, stöttar du säljteamet för att framgångsrikt kunna utveckla Optimeras befintliga nyckelkonton, samt för att effektivisera och prioritera säljteamets proaktiva bearbetning av nya kunder.

Lokala proffsbyggare är dina samarbetspartners och tillsammans med säljteamet och övriga kollegor, ansvarar du för att Optimeras lokala bygghandel i Nyköping fortsätter att stärkas. Du rapporterar till Peter Wendel, Regionchef Öst och du utgår från Optimeras väletablerade bygghandel för proffsbyggare i Nyköping.

Arbetsuppgifter:

 • Fortsätta arbetet med att skapa bygghandelns bästa kundupplevelse.
 • Stötta varje avdelning och individ utifrån förutsättningar och behov.
 • Driva förändring för att tillgodose kundernas behov.
 • Bidra med kompetensförstärkning till teamet.
 • Bibehålla fungerande styrning och struktur.
 • Skapa goda förutsättningar genom att planera, driva, inspirera, stötta, coacha och följa upp dina medarbetare.
 • Egen försäljning, genomförande av kundaktiviteter, samt nätverka med marknaden för att bygga varumärket lokalt.
 • Strukturerat och målfokuserat sätta upp strategier med personal, samt följa upp och mäta prestation.
 • Stötta och coacha bygg-, butiks-, och lagersäljare i arbetet med att säkerställa rutiner och processer.
 • Driva interna personal-, drift och säljmöten.

Om dig

Vi söker dig med chefserfarenhet och mycket goda ledaregenskaper. Vi vill även att du har tidigare försäljningsvana mot yrkeskund och stor förståelse för proffsbyggarens behov och köpprocess. Erfarenhet från bygghandeln är starkt meriterande.

I rollen som Enhetschef stöttar du hela teamet i att leva efter Optimeras värderingar: personligt – tryggt – enkelt, samt att ett gott arbetsklimat och kundengagemang efterlevs. Vi ser därför att du är modig, tydlig, nyfiken, social och en god relationsbyggare.

Vi tror att du är en person som drivs av att utvecklas tillsammans med ditt team och att nå gemensamt uppsatta mål. Du har en god kommunikativ förmåga samt vana av att skapa lönsamhet i en växande organisation. Du är en tydlig, inspirerande och empatisk ledare som bygger laget.

Ansökan

I rekryteringen samarbetar Optimera med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 alt mail. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt Urval sker löpande och intervjuer genomförs av Kajsa under vecka 18-20. Vi ser fram emot din ansökan med CV och uppskattar om du tar dig tid att svara på ansökningsfrågorna. Varmt välkommen!

Sökord: Enhetschef, Butikschef, Varuhuschef, Bygghandel, Proffshandel, Butiksledare, Försäljningschef, personalansvar, Säljledare, Säljchef, Försäljning, Bygg, Byggbranschen, Byggsäljare, Utesäljare, Regionssäljare, Regionchef, “Key Account Manager”, KAM, Bygg, “Account Manager”, AM, “Sales Manager”, butikssäljare, Nyköping, Säljtjänst, Nyköping, Trosa, Gnesta, , Vagnhärad, Katrineholm, Oxelösund, Norrköping, Järna, Flen

Läs om mina kollegor