Lediga jobb

Enhetschef till Optimera i Länna

ENHETSCHEF TILL OPTIMERA I LÄNNA BYGGHANDEL FÖR PROFFS!

Nu erbjuds en utvecklande ledarroll med marknads- och resultatansvar för en väletablerad och välmående enhet med fortsatta möjligheter till tillväxt. Dina tydliga ledaregenskaper värdesätts starkt, i kombination med dina tidigare framgångar från proaktiv och relationsskapande försäljning inom byggbranschen. Vill du med ett starkt affärsdriv, engagerat och strukturerat ledarskap samt erfarenhet från byggbranschen, leda Optimeras positiva tillväxtresa i Länna?

OM TJÄNSTEN

Som Enhetschef för en stabil och välmående enhet med ett 20-tal medarbetare, inklusive en driftgrupp bestående av fyra arbetsledare; Lagerledare, Distributionsledare, Butiksledare och Säljledare, ansvarar du för enhetens försäljning, resultat, drift och arbetsmiljö.

Rollen innebär att utifrån ett tydligt ledarskap och struktur skapa branschens bästa kundupplevelse samt en inspirerande säljkultur och goda förutsättningar för att enheten fortsatta tillväxt.

Lokala proffsbyggare är dina samarbetspartners, samt byggentreprenörer inom Länna/Skogås med omnejd. Tillsammans med driftgruppen och övriga kollegor på enheten ansvarar du för att Optimera Länna fortsätter att stärkas. Du rapporterar till Peter Wendel, Regionchef / Försäljningschef för region Storstockholm och du utgår från Optimeras bygghandel för proffs i Länna.

ARBETSUPPGIFTER:

 • Fortsätta arbetet med att skapa bygghandelns bästa kundupplevelse.
 • Stötta varje avdelning och individ utifrån förutsättningar och behov.
 • Utveckla enheten och driva förändring för att tillgodose kundernas behov.
 • Bidra med kompetensförstärkning till teamet.
 • Skapa struktur och goda förutsättningar genom att planera, driva, inspirera, stötta och följa upp dina medarbetare.
 • Genomförande av kundaktiviteter, samt nätverka med marknaden för att bygga varumärket Optimera lokalt och inom regionen.
 • Strukturerat och målfokuserat sätta upp strategier med personal, samt följa upp och mäta prestation.
 • Stötta och coacha Lagerledare, Butiksledare och Säljledare, samt bygg-, butiks- och lagersäljare i arbetet med att säkerställa proaktiv försäljning samt rutiner och processer.
 • Driva interna personal-, drift och säljmöten.
 • Aktivt medverka till utveckling av region Storstockholm tillsammans med regionchef och övriga enhetschefskollegor.

OM DIG – ERFARENHETER & KOMPETENSER

Vi söker dig med chefserfarenhet och mycket goda ledaregenskaper, såsom empatisk, analytisk, tydlig, inspirerande och en stark lagbyggare. Vi vill även att du har tidigare försäljningsvana mot yrkeskund och stor förståelse för dina kunders behov och dess köpprocess. Erfarenhet från byggbranschen är starkt meriterande.

I rollen som Enhetschef stöttar du hela teamet i att leva efter Optimeras värderingar: personligt – tryggt – enkelt, samt att ett gott affärsmannaskap, arbetsklimat och kundengagemang efterlevs. Vi ser därför att du är genuint engagerad i ditt uppdrag samt modig, initiativtagande, nyfiken, social och en god relationsbyggare.

Vi tror att du är en person som drivs av att utvecklas tillsammans med ditt team och på så sätt nå uppsatta mål. Du har en god kommunikativ förmåga samt vana av att skapa lönsamhet i en växande organisation. Du är en tydlig, inspirerande och empatisk ledare som bygger laget!

OPTIMERA ERBJUDER DIG

 • En ansvarsfull, utmanande och varierande tjänst som Enhetschef.
 • Struktur för att bygga vidare på Optimeras tillväxt och framgång.
 • En trygg arbetsplats, med stark och uthållig ägare och sunda värderingar – ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder.
 • Möjlighet att arbeta för ett starkt varumärke med innovativa enkla lösningar, välplanerade enheter och ett kundanpassat sortiment med hög tillgänglighet.
 • Engagerade och tekniskt kunniga kollegor som agerar efter en tydlig företagskultur med ledord som – Personligt, Tryggt och Enkelt.

ANSÖKAN

I rekryteringen samarbetar Optimera med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 alt via mail. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs av Kajsa under vecka 16-18. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan med CV och uppskattar om du tar dig tid att svara på ansökningsfrågorna. Varmt välkommen!

OM OPTIMERA

Optimeras mål är att vara Sveriges bästa Bygghandel för proffs och erbjuder allt till Proffsbyggaren: Byggmaterial, trä, tak, golv, dörrar, fönster, maskiner, verktyg, förvaring, personliga skydd, kök och förnödenheter.

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag ca 70 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 1000 anställda och omsätter ca 5 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain – en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har ca 170 000 anställda i ca 75 länder.

Sökord: Enhetschef, Butikschef, Bygghandel, Proffshandel, Försäljningschef, B2B, Säljledare, Säljchef, Försäljning, Bygg, Byggbranschen, Byggsäljare, Regionssäljare, Regionchef, “Key Account Manager”, KAM, “Account Manager”, AM, “Sales Manager”, Säljtjänst, Optimera, Salesonly, Länna

Läs om mina kollegor