Lediga jobb

Area Sales Manager

Om tjänsten:

Vi söker nu en ny medarbetare som skall hjälpa affärsområdet Industry att flytta fram sina positioner på den svenska och norska marknaden. Genom att kombinera ditt tekniska intresse med förståelse för kundens behov samt din förmåga att se affärsmöjligheter, bygger du upp nya kundrelationer samt utvecklar befintliga affärer. Fokus i denna tjänst ligger inom vårt världsledande produktområde Promat som erbjuder våra kunder lösningar inom passivt brandskydd. Du planerar, genomför och följer upp dina kundbesök självständigt och strukturerat samt drivs av att arbeta mot uppsatta mål.

Vi utgår ifrån att du har ett högt kundfokus, agerar proaktivt för att ge bästa möjliga service samt håller dig uppdaterad om kommande affärsmöjligheter. Du är förändringsbenägen, energisk, självgående, långsiktig samt en målorienterad relationsbyggare. Du kommer att arbeta med stora byggprojekt mot föreskrivande led; dina kunder består primärt av brand och riskingenjörer, arkitekter och byggentreprenörer En annan viktig kundkategori är OEM samt våra distributörer på den svenska och den norska marknaden. I tjänsten som Area Sales Manager har du många interna och externa kontakter och för dig är det naturligt att kommunicera obehindrat i tal och skrift med beslutsfattare på alla nivåer. Du utgår ifrån ditt hemmakontor och representerar Etex Industry / Promat i Sverige och Norge. Vi ser det som mest lämpligt om du idag bor någonstans i södra Sverige (Götaland).

Vi söker dig som:

 • har gymnasiekompetens, fördelaktigt med teknisk inriktning
 • har arbetat med B2B, helhetsförsäljning, gärna av teknisk karaktär mot föreskrivande led under några år (fördelaktigt med försäljning inom t ex. konstruktion, bygg/entreprenad, tekniska helhetslösningar, OEM eller liknande)
 • arbetat med försäljning till slutkund, inte enbart via distributörer
 • har kunskap inom brandskydd – starkt meriterande
 • erfarenhet av att ha arbetat regionalt men i en internationell organisation – meriterande
 • har ett inre driv och brinner för att hitta rätt lösningar för dina kunder
 • är duktig på att kommunicera helhetsperspektiv utifrån behovsanalys och dialog
 • talar och skriver flytande svenska och engelska
 • har B-körkort

Vi erbjuder:

 • ett stimulerande säljarbete där du ansvarar för ett område med befintliga kunder och god tillväxtpotential
 • att vara med och driva utvecklingen av affärsområdet Promat och samtidigt utvecklas själv inom en stor koncern
 • ett självständigt arbete där du samtidigt ingår i ett europeiskt team med mycket utbyte över landsgränserna
 • möjligheten att representera ett starkt varumärke med framtidsorienterade lösningar
 • en gedigen introduktion med produkt- och konceptutbildning och kompetenta, driftiga kollegor att utvecklas tillsammans med

Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! En stor fördel om vi kan få ditt CV (+ eventuellt följebrev) på engelska.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Per Sävje. Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande – varmt välkommen med din ansökan redan nu. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Per på 076 000 18 22 eller per.savje@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via ”Ansök här” i annonsen.

Om Etex Nordic

Etex Nordic ingår i Etex-koncernen, ett globalt, familjeägt belgiskt industriföretag som sysselsätter mer än 14 500 medarbetare världen över. Etex-koncernen uppfann och utvecklade de första fibercementlösningarna redan 1905 och har under mer än 100 år specialiserat sig på att vidareutveckla och producera designmässigt unika byggmaterial som är baserade på fibercement. I Norden är vi idag ca 70 medarbetare.

Läs om mina kollegor