Lediga jobb

Teknisk Byggsäljare

Visst vore det fantastiskt att få komma till ett globalt, välmående företag som tillverkar premiumprodukter och där du kan fortsätta din tekniska säljkarriär inom byggsektorn / OEM/industriförsäljning?

Leviat söker en Teknisk Säljare till affärsområdet Bygg – region öst/norr; med fokus på Storstockholm och Mälardalen men även med ansvar för strategiskt underhåll av Norrland och Dalarna. Lämplig utgångspunkt är Stockholm eller Mälardalen. Detta är en unik möjlighet för dig som trivs med ett säljarbete där följande kompetenser starkt värdesätts: Affärsdriven, relationsbyggande, proaktiv, strukturerad, konsultativ, samt med en självklar förmåga att finna och stänga affärer.

OM LEVIAT & OM ROLLEN

Ditt uppdrag blir att utveckla affären genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos befintliga kunder samt nya prospects. I din roll träffar du huvudsakligen slutkunder eller föreskrivande led i form av konstruktörer. Det kan även vara inköpare eller byggherrar – vilket förutsätter att du är en säljare som obehindrat kan kommunicera på olika nivåer. En viktig del av ditt uppdrag blir att proaktivt driva nykundsbearbetning och försäljning gentemot helt nya prospekts, samt att initiera fler projektaffärer som komplement till Leviats löpande volymaffär hos kund.

Du kommer att ansvara för att sälja välrenommerade produkter och lösningar från Leviats sortiment innehållande produkter från tidigare Halfen, Ancon, Plaka och Isedio. Idag ingår Halfen och fd systerbolag i det globala bolaget Leviat som ägs av en av världens största och mest stabila byggmaterialproducent, CRH. Med andra ord kan du känna dig trygg med att vi kommer att finnas kvar även när förändringarnas vindar blåser; när andra bromsar gasar vi och vi ska på en tillväxtresa!

Som Leviats nya Tekniska Säljare kommer du ansvara för försäljningen inom segmentet bygg, vilket innebär bland annat de stora byggbolagen och större projekt samt föreskrivande led. Under vårt affärsområde Bygg ingår även ett starkt produktsortiment till kunder inom bl.a Industri och Fasad. 

Tjänsten innebär konsultativ försäljning där smarta tekniska lösningar samt produkter står i fokus. Ditt uppdrag blir att utveckla affären genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos kunderna, för att öka vår Share of Wallet. I din roll träffar du alltifrån inköpare, konstruktörer, entreprenadingenjörer, platschefer och arbetsledare. – vilket förutsätter att du är en säljare som obehindrat kan kommunicera på olika nivåer. En viktig del av ditt uppdrag blir att proaktivt driva nykundsbearbetning och försäljning gentemot nya prospekts, samt att initiera fler projektaffärer som komplement till vår löpande volymaffär hos kund.

För bra onboarding och för att få de bästa förutsättningar i rollen som Teknisk Säljare, har du stöttning av Leviats kompetenta ingenjörer / konstruktörer samt innesäljare, men du gör självklart en del av försäljningsunderlagen själv. Du rapporterar till Försäljningschefen för Bygg och har ett nära samarbete med övriga säljare inom organisationen, samt med dina säljkollegor inom segment Bygg och Prefab. Då ditt geografiska upptagningsområde är stort kommer du huvudsakligen att jobba i Storstockholm och Mälardalen men kommer även att ansvara för att driva försäljningen uppåt i landet vilket betyder att du behöver kunna resa regelbundet.

Du ansvarar själv för att planera ditt försäljningsarbete gentemot både nya och befintliga kunder, varpå förmågan att kunna strukturera och prioritera din tid kommer vara avgörande för att vara lyckosam.

LEVIAT ERBJUDER

 • Chansen att bli en del av ett internationellt stort, stabilt och innovativt företag.
 • En attraktiv säljroll, där du representerar premiumprodukter och starka varumärken såsom Halfen, Ancon, Plaka och Isedio. 
 • Frihet under ansvar, där du ges möjligheten att fokusera på det du älskar allra mest; försäljning!
 • Möjligheten att utvecklas tillsammans med oss och bli en del av ett framgångsdrivet team!

Vi avser tillsättning av tjänsten under våren 2024 och gärna i början av Q2.

OM DIG – Kompetenser & Erfarenheter

För att lyckas i rollen som Teknisk Säljare så är du skicklig en teknikintresserad person med affärsdriv. Du besitter en strategisk höjd i kombination med ett driv som ger dig många affärsmöjligheter. Självklart bidrar du till en god stämning både internt och hos kund. Vidare är du en vass relationsbyggare och inger förtroende. Vi ser också att du har:

 • Gedigen erfarenhet av teknisk B2B försäljning inom Bygg och/eller Industri eller närliggande relevant område.
 • Strukturerat arbetssätt och en van användare av CRM-verktyg samt kan hantera Office Paketet utan problem.
 • Du är skicklig på att planera din tid och att arbeta effektivt.
 • Teknisk kompetens inom bygg/industri – du behöver förstå hur våra produkter fungerar i kundens vardag.
 • Initiativtagande, konsultativ och enkelt för att skapa förtroende hos kund.
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, god svenska och engelska då det är vårt koncernspråk.
 • B-körkort, samt vilja, möjlighet och tidigare vana av att resa på ett större geografiskt område.

Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Då ser vi fram emot din ansökan. Varmt välkommen!

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristian Ekelund på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Kristian på 072-308 16 45 eller kristian.ekelund@salesonly.se

OM LEVIAT

Globalt har Leviat 3000 medarbetare.

“För två år sedan presenterade Leviat sig på världsmarknaden som det nya varumärket där vår ägare CRH samlat sina olika produktvarumärken inom betongkomplement.

Halfen är det varumärke som är mest känt i Norden men vi har även tidigare sålt produkter från flera andra varumärken här också. Inom Leviat har vi 3000 kollegor runt om i världen och i det svenska säljbolaget är vi 20 personer. Vi är ett tajt team som hjälper varandra att uppnå största möjlig kundnytta och har en härlig gemenskap och driv framåt. Vårt produktsortiment är eftertraktat och är uppskattade för sina tekniska kvaliteter, gedigna dokumentation och enorma sortimentsbredd. Vi tillverkar det mesta av det vi säljer i någon av våra egna fabriker som finns runt om i världen – det är en styrka vi gärna lyfter fram och som vi är stolta över. Den förändringsresa vi nu är mitt i är otroligt spännande och möjligheterna framöver är många – marknaden ”skriker” efter våra produkter men vi behöver vara närmare våra kunder -det är därför vi hoppas att du är lockad av att bli en del i vårt team och bidra till kommande framgångar på den resa vi precis påbörjat.” – Joakim Angervall, VD Leviat AB.”

Läs om mina kollegor