Lediga jobb

Teknisk säljare

Kan man vara driven och nyfiken samtidigt som man är strukturerad som säljare? Lägg till ett starkt tekniskt intresse så har du den idealiska säljaren hos oss! Vi vill ha dig, som har så pass god teknisk förståelse att du kan vara förtroendeingivande ute hos kund samt kunna föra tekniska resonemang men samtidigt alltid ligger steget före. Nu söker SICK AB/AS en teknisk regionsäljare inom distriktet i Jönköping, Småland och Östergötland

OM SICK

SICK AB tillhandahåller sensorlösningar inom produktion, logistik och processindustri. Med hjälp av avancerad teknik och innovation hjälper SICK sina kunder mot en digitalisering av sina processer och logistiklösningar. För ytterligare information , besök oss gärna på LinkedIn eller vår Hemsida.Se gärna vår film för att lära känna oss bättre.

VARFÖR SKA DU KOMMA TILL OSS?

 • Vi erbjuder dig en stabilitet med konkurrenskraftiga förmåner och en dynamisk arbetsmiljö inom ett växande företag där det finns goda möjligheter att göra karriär och växa tillsammans med oss över tid.
 • Anställning i en stabil global organisation i stark tillväxt.
 • Goda möjligheter till personlig och karriärmässig utveckling.
 •  Flexibelt arbete där SICK värderar balansen mellan jobb och fritid högt hos alla medarbetare
 •  En omfattande introduktion för att säkerställa din framgång i rollen.
 • En stöttande och hjälpsam kollegial atmosfär.
 •  Kollektivavtal.
 • Generöst friskvårdsbidrag och andra förmåner.
 • Förmånsbil
 • Möjlighet att arbeta med en imponerande produktportfölj och de senaste tekniklösningarna.
 • Spännande och diversifierade kundrelationer.
 • Fräscht nytt kontor i Jönköping på attraktiva GRO36, där samtliga faciliteter ingår såsom gratis gym, gratis parkering, fri tillgång till fritt kaffe/te, digital Community, pingisbord samt flera event och föreläsningar.

OM TJÄNSTEN

I rollen som teknisk säljare/regionsäljare på SICK är du på en spännande resa då branschen är i ständig utveckling och vi är måna om att alltid ligga i framkant när det kommer till ny teknik. Ditt ansvarsområde omfattar proaktiv bearbetning inom ditt distrikt och dina kunder är inom industri, logistik och maskinbyggare/OEM. Givetvis är en stor del av ditt arbete också att utveckla och vårda befintliga medelstora kunder genom en strukturerad säljprocess. 

Du ansvarar för hela säljprocessen från start till mål och till din hjälp har du hjälpsamma och engagerade kollegor i olika supportfunktioner. Ditt distrikt omfattar Jönköping, Småland och Östergötland. Lämplig boendeort är med fördel Jönköping med omnejd och du rapporterar till Sales Team Lead Alexander Johansson.

OM DIG

Är du en person som älskar att plocka isär teknisk utrustning, utforska dess funktioner och har en grundläggande förståelse för teknologi? Om du dessutom får din energi genom att interagera med människor och skapa affärsmöjligheter, då kan detta vara din drömchans! Vi söker någon precis som dig för att sälja och driva tekniska lösningar.

Vi söker dig som drivs av resultat och långsiktiga samarbeten. I denna roll, som involverar både produktförsäljning och komplex systemförsäljning, är det nödvändigt att ha en bra struktur i sitt säljarbete. Vi sätter stort värde på innovation och problemlösning, samt din förmåga att agera som rådgivare genom hela säljprocessen. Eftersom säljcyklerna ibland kan vara långa och involvera flera intressenter, både inom och utanför organisationen, är det nödvändigt att besitta starka projektledarfärdigheter.

Vi tror att du har några års erfarenhet av försäljning och är i början av din tekniska säljkarriär. Kanske jobbar du som teknisk innesäljare idag eller så är du utesäljare men söker en större organisation eller fördjupning av tekniska produkter som ett nästa steg i din karriär? Här finns goda möjligheter att lära dig det du inte kan och vi värdesätter dina personliga egenskaper högt.

Vi ser gärna att du har:

 • Tidigare säljerfarenhet B2B – gärna från en teknisk bransch eller så har du sålt gentemot industri- eller logistikkunder i tidigare roller och känner dig bekväm i det segmentet.
 • Förmåga att omsätta teknisk information till affärsnytta – detta kan du eventuellt ha inhämtat från en teknisk roll tidigare.
 • God förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Här behöver du arbeta strukturerat med alla kunder i ditt distrikt för att säkerställa hög kundnöjdhet och hög kvalité.
 •  Digital kompetens såsom CRM-system, LinkedIn, sociala medier och andra digitala verktyg.
 • Professionell kommunikationsförmåga på både svenska och engelska i tal och skrift.
 •  Körkort då du tar dig till och från kunderna och dina potentiella kunder i ditt distrikt i bil.

Meriterande:

 • Relevant teknisk utbildning inom el eller automation.
 • Kunskap inom programmering, PLC och automation.
 • Erfarenhet inom el och underhåll inom industri.
 • Kunskap om mjukvarulösningar inom underhållssystem.
 • Säljutbildning

Personliga egenskaper som värdesätts inom SICK är ett inre driv och att du tänker långsiktigt. Här uppmuntras din egen utveckling högt och du förväntas också ta ansvar för detta, självklart med all stöttning som kan behövas internt. Du behöver vara strukturerad, ha goda projektledaregenskaper samt ta ansvar för din prestation och ha en vilja att nå resultat – med de egenskaperna kommer du långt!

ANSÖKAN

Om du känner igen dig i beskrivningen uppmanar vi dig att ansöka genom att klicka på knappen nedan. Har du någon i ditt nätverk som du tror skulle vara en bra match? Dela gärna denna möjlighet med dem.

Vi ser fram emot din ansökan!

[Sökord: säljare, sälj, försäljare, försäljning, ”account manager”, AM, b2b, sales, ”sales only” automation ”teknisk säljare” ”sales engineer” ”technical sales”, Jönköping, Östergötland, Småland]

Läs om mina kollegor